≫ 

Srbin pao kao deo bande koja hara po Italiji: Policija ih pustila da "omaste brk", pa ih uhapsila

Višečlana banda u kojoj je svoju ulogu imao i jedan naš državljanin uhvaćena je u Italiji

  • 4
Hapšenje, lisice Foto-ilustracija: Shutterstock

Italijanska policija uhapsila je petočlanu bandu koja je harala po Italiji. Grupu pljačkaša su činila tri državljana tzv. Kosova, jedan Rumun i jedan Srbin, a uhvaćeni su nakon pljačke radnje u Firenci.

Kako prenose tamošnji mediji, policija je već drugo bila na tragu bandi koja je slovila za "majstore" kada je u pitanju razvaljivanje sefova i kasa.

Ovog puta su rešili da opljačkaju jednu radnju u Firenci, a policija je po svemu sudeći znala šta spremaju.

U četvrtak popodne počeli su da prate automobil u kom nisu bili svi članovi, a koji je imao zadatak da "šmekne" radnje usput. Taj automobil parkirao se više puta kraj nekoliko trafika i prodavnica, a potom je usledilo i finalno stajanje, ispred jedne bolje radnje u Firenci. Ubrzo je stigao ostatak ekipe, a policija ih je posmatrala dok su dogovarali akciju.

Nakon toga su članovi na smenu dremnuli u kolima i čekali da padne noć kako bi krenuli u akciju. U gluvo doba noći trojica su izašla iz vozila i pozicionirala se tako da mogu da prate situaciju na ulici, a dvojica iz bande i još jedan pomagač krenuli su da provaljuju u radnju. Odneli su sve vredno što se odneti moglo i pričinili štetu od nekoliko hiljada evra.

Potom su se petorica brže bolje vratili do automobila dok je šesti krenuo peške. Međutim, nisu očekivali da ih čeka policijska zaseda. Nedaleko od mesta zločina petorka je uhapšena. Policija je privela muškarce starosti između 37 i 54 godine, dok se za šestim lopovom i dalje traga.

Video: Španci zadali udarac crnogorskoj mafiji: Uhapšena četvorica osumnjičenih za ubistvo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA