≫ 

Bivši šef MI6: Korona virus je konstruisan u Vuhanu, slučajno je pobegao iz laboratorije

- Ne kažem ništa drugo, osim da je to posledica nesreće i da je virus rezultat eksperimenata koji su vršeni u Vuhanu - naveo je Ričard Dirlav

  • 8
Vuhan Kina koronavirus Foto: Tanjug/AP

Bivši šef britanske tajne obaveštajne službe MI6 ser Ričard Dirlav rekao je danas da želi otvoreniju raspravu o poreklu pandemije korona virusa i upozorava da ne bi trebalo odbacili ideju da je mogao da potekne iz laboratorije.

Dirlav je izneo svoje uverenje da je virus koji uzrokuje kovid-19 konstruisan i da je slučajno pobegao iz laboratorija u kineskom gradu Vuhanu, gde su identifikovane prve žrtve, prenosi SkajNjuz.

Njegovo mišljenje je u suprotnosti sa preovlađujućim stavom naučnih stručnjaka, kao i američkih i britanskih obaveštajnih službi da SARS-CoV-2 korona virus nije stvorio čovek.

Komentari Dirlava dolaze u trenutku kada se tim naučnika Svetske zdravstvene organizacije (SZO) priprema da ove nedelje da otputuje u Kinu kako bi istražio poreklo bolesti koja je ubila više od pola miliona ljudi širom sveta.

- Pristalica sam teorije da je virus potekao sa Instituta Vuhan (za virologiju). Ne kažem ništa drugo, osim da je to posledica nesreće i da je virus rezultat eksperimenata koji su vršeni u Vuhanu, a koji ne mislim da su posebno pogrešni - rekao je Dirlav, koji je između 1999. i 2004. obavljao funkciju šefa MI6.

Video: Vuhan je od danas slobodan grad: Kovid-19 je pobeđen, ukinuto vanredno stanje

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA