≫ 

Srbi koji studiraju u SAD moraće da se vrate ako univerziteti pređu na online nastavu

Na Harvardu npr. svi kursevi će se pohađati putem interneta, čak i za studente koji žive na kampusu u okviru tog univerziteta

  • 0
Studenti na Harvardu, Harvard, Univerzitet Harvard Foto: Tanjug/AP

Strani studenti koji pohađaju univerzitete u Sjedinjenim Američkim Državama, među kojima su i oni iz Srbije, moraće da napuste zemlju ukoliko se obrazovne ustanove prebace samo na online nastavu, saopštilo je Odeljenje za imigraciju i carinu.

Kako navodi CNN, ova odluka može da utiče na hiljade studenata koji su došli u SAD kako bi pohađali američke univerzitete ili učestovali u trening programima, neakademskim i drugim studijama.

Univerziteti širom zemlje pokušavaju da dođu do odluke da pređu na online kurseve uslede situacije sa pandemijom korona virusa. Na Harvardu npr. svi kursevi će se pohađati putem interneta, čak i za studente koji žive na kampusu u okviru tog univerziteta, navodi ova TV mreža. Za strane studente, ova odluka otvara mogućno da će morati da napuste Ameriku.

U objavi Odeljenja za migracije ta ustanova je istakla da studenti koji imaju određene vize i “neće morati da pohađaju cele online kurseve, te će ostati u SAD”.

- Država neće izdavati vize ta studente koji pohađaju škole ili programe čija se nastava organizuje potpuno putem interneta za jesenji semestar, niti će graničari dozvoljavati tim studentima da uđu u SAD - navodi se u saopštenju ove ustanove.

Video: “Ne znamo šta će biti”: Srbi zatočeni na aerodromu u Amsterdamu, strahuju da će biti zatvoren

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA