• 0

Rusija uvela patrole na granici sa Kinom i Mongolijom zbog pojave kuge: Sprečavaju lov na mrmote

Vlasti u Bajan Nuru, gradu u kineskoj regiji u nedelju su izdale upozorenje nakon što je bolnica prijavila sumnjivi smrtni slučaj

  • 0
Yersinia pestis, Bubonska kuga, Crna smrt, Justinijanova kuga

Yersinia pestis, bakterija koja izaziva kugu / Foto: Wikimedia Commons/Rocky Mountain Laboratories, NIAID, NIH/Ras67

Nakon što su se pojavili mogući slučajevi bubonske kuge, Rusija je pojačala patrole kako bi zaustavila lov na mrmote na granici sa Kinom i Mongolijom.

Vlasti u Bajan Nuru, gradu u kineskoj regiji u nedelju su izdale upozorenje nakon što je bolnica prijavila sumnjivi smrtni slučaj.

Kineska regija je zabranila lov i konzumiranje ovih glodara i tražila od javnosti da izveštava o svim sumnjivim slučajevima.

Susedna Mongolija takođe je izvestila o dva slučaja bubonske kuge povezana sa konzumiranjem mrmota u zapadnoj provinciji Hovd prošle nedelje.

Zvaničnici ruskog regiona Amtai, koji se graniči sa Kazahstanom, Kinom i Mongolijom, naveo je da se na tom području sada nalaze patrole kako bi zaustavile lov na mrmota i upozorile ljude na opasnost, prenosi "Gardijan".

Bubonska kuga, poznata i kao "crna smrt" je veoma zarazna i često fatalna bolest koju najčešće prenose glodari. Ipak, može da se leči antibioticima, te su epidemije ove bolesti postale izuzetno retke.

Video: Potresni snimak iz bolnice u Španiji: Oboleli nepokretno leže, doktori ne znaju gde će pre

(N. Z.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima