Crna knjiga tajni: Na Epstajnovom spisku čak 1.510 imena, od prinčeva do uglednih diplomata

Još od njegovog hapšenje govori se o "crnoj knjizi", svesci u kojoj su navodno upisana imena svih klijenata i koja bi mogla da uzdrma i Vašington i Bakingemsku palatu

  • 2
Epštajnova crna knjiga Foto-montaža: Pixabay, Tanjug/AP, Wikimedia/Manfred Werner, Wikimedia/Bob McNeely, The White House, Youtube PBS NewsHour/Mount Sinai Health System

Prošle nedelje uhapšena je Gislejn Maksvel, bivša devojka Džefrija Epstajna, milijardera osumnjičenog za podvođenje maloletnica. Makvel je sarađivala sa njim, trenirala je i sama podvodila devojke koje su bile "namenjene" bogatašima iz čitavog sveta.

Nakon njenog hapšenja ponovo je u žižu javnosti dospeo skandal svetskih razmera, a podsetimo, Epstajn je prošlog avgusta izvršio samoubistvo u zatvoru.

Još od njegovog hapšenje govori se o "crnoj knjizi", svesci u kojoj su navodno upisana imena svih klijenata i koja bi mogla da uzdrma i Vašington i Bakingemsku palatu.

Ta knjižica se prvi put pojavila na sudu kada je nekadašnji Epstajnov saradnik Alfredo Rodrigez pokušao da je proda za 50.000 dolara.

Kako navodi "Biznis insajder", u knjizi su upisana imena 1.510 osoba, među njima su članovi kraljevskih i plemićkih porodica, poznate ličnosti i akademici, kolekcionari, političari i šefovi država.

Rodrigez je napomenuo na desetine zapisa, u koje su uključena imena Donalda Trampa, muzičarke Kortni Lov, bivšeg izraelskog premijer Ehuda Baraka, advokata Alana Deršovica, ali je Rodrigez preminuo pre nego što je stigao da objasni detaljnije značenje tih zapisa.

Kako se navodi, u knjizi se pominje 1.749 "ulaza", odnosno imena 1.510 osoba, 210 firmi i 25 spiskova. Među Epstajnove kontakte pominje se više od 40 članova evropskih kraljevskih i plemićkih porodica, te desetine visoko rangirnih političara i diplomata.

Ghislaine Maxwell Gislejn Maksvel Džefri Epstajn Foto: Tanjug/AP

Dugačak spisak

Na samom vrhu liste, prema pisanju Njujork posta, nalaze se princ Endru, Bil Klinton i Alan Deršovic. Tu je takođe i milijarder Glen Davin i njegova supruga Eva Anderson Davin.

Eva Anderson je bila u vezi sa Epstajnom nekoliko godina pre nego što se udala za Dabina 1994. godine, te je stala u njegovu odbranu nakon optužbe protiv njega iz 2008, rekavši da je "apsolutno sigurna kada je Epstajn pored njene dece" koja su bila maloletna u to vreme.

Bračni par je odbacio optužbe Virdžinije Žufre, koja je tvrdila da ju je Maksvel 2016. godine poslala kod Dabina "nakon treninga kod nje".

Na spisku je takođe i lepa grofica, koju istražitelji navodno žele da saslušaju posle hapšenja Maksvelove.

Kler Hazel je nekada bila studetkinja na Univerzitetu u Ohaju, a sumnjalo se da joj je školarinu platio upravo Epstajn. Udala se potom 2001. godine za Edvarda Ginisa iz čuvene porodice koja vodi pivaru.

Hazel (44) bi mogla da bude interesantna istražiteljima jer je radila za Epstajna devedesetih godina i letela njegovim avionom najmanje 32 puta između 1998. i 2000, te bi mogla da bude svedok veze Maksvel sa drugim bogatašima.

I oženjeni političar Ehud Barak (77), bivši premijer Izraela, takođe je nekoliko puta dovođen u vezu sa Epstajnom.

I bivši guverner Nju Meksika Bil Ričardson (72) i bivši američki senator Džordž Mičel (86) verovatno nikada nisu zamišljali da će u tako kasnoj dobi da budu deo seks skandala. Njih dvojica na sve načine pokušavaju da se distanciraju od veza sa Epstajnom, posebno nakon hapšenja Maksvelove.

Video: Ovo je privatno ostrvo Džefrija Epstajna na kome je seksualno zlostavljao maloletnice

(N. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uzas

    8. jul 2020 | 00:40

    Obesice se i ona kao slucajno..

  • Milorad Vujicic

    8. jul 2020 | 17:48

    Prostitucija na visokom nivou.Pravljenje para na djeci od strane svjetskih licnosti.Kako ce KLINTONobjasniti crvene cipelice svojoj klintonici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA