Nemci ne priznaju rezultate testova na korona virus sa Kosova

- Ako se odlučite za putovanje, uprkos upozorenjima, imajte na umu da ambasada neće moći da vam pomogne da se vratite u Nemačku - stoji u saopštenju ambasade tzv. Kosova

  • 4
Covid Ambulanta, Palilula Foto: Nikola Tomić

Ambasada samoproklamovanog Kosova u Berlinu upozorila je stanovnike koji rade i žive u Nemačkoj, a borave u rodnom kraju, da ukoliko žele da se vrate na radna mesta moraju poštovati sve mere Vlade Nemačke, pre svega karantin u trajanju od 14 dana pri povratku, s obzirom na to da je tzv, Kosovo kategorizovano kao region sa velikim rizikom od širenja pandemije korona virusa, navodi se u saopštenju.

U saopštenju objavljenom na Fejsbuk stranici navodi se da u slučaju pogoršanja situacije sa pandemijom, niko ne može da garantuje ulazak u Nemačku, prenosi portal "Kosovo online".

- Ako se odlučite za putovanje, uprkos upozorenjima, imajte na umu da ambasada neće moći da vam pomogne da se vratite u Nemačku. Samoizolacija važi za sve državljane (čak i one nemačke) bez obzira na svrhu putovanja. Za vreme kućnog karantina imate pravo da napustite stan samo uz konsultaciju i uz dozvolu lokalne zdravstvene ustanove. Kršenje ove obaveze može rezultirati visokim kaznam -, navodi se u saopštenju.

Iako negativan test na koronavirus može smanjiti broj dana u samoizolaciji, ambasada Kosova u Nemačkoj upozorava da ne samo da na Kosovu ne postoje privatne laboratorije u kojima se može izvršiti testiranje na koronavirus, već Nemačka uopšte i ne priznaje testove urađene na Kosovu, piše ovaj portal.

Video: Istorijski kratko obraćanje nemačke kancelarke Angele Merkel

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzedaj

    7. jul 2020 | 18:25

    Testove ne priznaju a takozvanu drzavu priznaju.Nista nerazumem!

  • Duki

    7. jul 2020 | 19:13

    Na sva usta govorimo, koliko ima zarazeni, pa zato nam druge drzave zatvaraju granice za nase gradjane. Umesto diskretno da uvodimo red i za nase muke nemora komsia da zna.. Tako radu u Ausriju !! Jednom su uveli red, i svi to postuju, sviradu i niko o tome vise ne prica. A kod nas obolicemo zivcano !!!

  • Гаргамел

    7. jul 2020 | 19:10

    Зашто, па тамо је сад владавина права, демократско и цивилизовано друштво ... где можете купити РОБУ на велико а да није миксована .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA