≫ 

Trampov zid bi mogao da ima drugu namenu: Meksiko traži od Amerikanaca da ne dolaze

U gradovima na severu Meksika zabeleženi su brojni slučajevi korona virusa na granici sa SAD, uključujući sa Arizonom i Teksasom

  • 0
Tramp obišao zid

Foto: Tanjug/AP Photo/Evan Vuči

Od početka kampanje predsednika SAD Donalda Trampa pre prethodnih predsedničkih izbora, Tramp je govorio o izgradnji zida na granici sa Meksikom, koji bi sprečio priliv migranata, te sprečiti prolaz svega "od droge do bolesti".

Ipak, epidemija korona virusa zamenila je strane, te sada gradovi na severu Meksika traže striktnije mere na granicama, kako bi sprečili prolaz turista i putnika koji bi preneli Kovid-19 iz SAD.

Tokom vikenda su stanovnici Sonojta na granici sa Arizonom iskoristili sopstvena vozila kako bi blokirali granicu i blokirali put do gradića Puerto Penasko koji je popularan među američkim turistima.

- Pozivamo američke turiste da ne posećuju Meksiko - rekao je gradonačelnik Sonojte Hose Ramos Arzate.

U gradovima na severu Meksika zabeleženi su brojni slučajevi korona virusa na granici sa SAD, uključujući sa Arizonom i Teksasom.

Donald Tramp je primio meksičkog predsednika Andresa Manuela Lopeza Obradora u Belu kuću i sigurno je da će razgovarati i o trenutnoj situaciji.

Da podsetimo, SAD je najteže pogođena zemlja korona virusom. Obolelo je skoro tri miliona ljudi, a umrlo je preko 130.000.

Video: Vlada Srbije novim spotom poziva da se poštuju mere zaštite i spreči širenje korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA