≫ 

Šta se krije iza smrti gradonačelnika Seula? Našli ga na severu grada, ostavio oproštajno pismo

Mediji spekulišu da je digao ruku na sebe zbog optužbi za seksualno uznemiravanje

  • 0
Park Von Sun, Seul, gradonačelnik

Foto: Tanjug/AP

Seul će proglasiti petodnevnu žalost za gradonačelnika Parka Von Suna, kojeg je u četvrtak uveče policija pronašla mrtvog, saopštio je u petak portparol gradskih vlasti.

Sun (64) pronađen je mrtav u severnom delu glavnog grada nešto iza ponoći, nekoliko sati nakon što je njegova ćerka prijavila nestanak.

Ispred gradske većnice biće postavljen odar kako bi stanovnici metropole koja broji 10 miliona stanovnika mogli da se oproste od gradonačelnika. To je prvi put da grad organizuje jednu takvu oproštajnu ceremoniju.

Gradonačelnikova ćerka prijavila je nestanak oca u četvrtak popodne nakon što je napustio službenu rezidenciju i izgovorio, kako joj se činilo, "poslednje reči" te je policija krenula u sedmosatnu potragu.

Prema medijskim navodima, policija misli da je Park možda počinio samoubistvo. U oproštajnom pismu Park se izvinio "svima", posebno svojoj rodbini kojoj je, kako je rekao, "samo naneo bol". Zatražio je da bude kremiran.

Razlozi njegovog čina su nejasni, ali mediji navode da bi mogao da bude povezan s optužbama za seksualno uznemiravanje. Protiv njega je nedavno s tim u vezi podnesen prigovor, a policija ga je ispitala u sredu.

Park je bio omiljeni gradonačelnik i dva puta je biran za glavnog čoveka gradskih vlasti Seula. Prethodno je radio kao advokat za pitanja ljudskih prava i bio je aktivan u udruženjima civilnog društva.

Liberali su ga videli kao potencijalnog kandidata na predsedničkim izborima 2022. godine.

Video: Protesti u centru Novog Sada: Mirno i bez incidenata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA