Korona virus se širi i zamrznutom hranom? Kinezima stigao zaraženi tovar škampa

Kineski zvaničnici rekli su da je korona virus pronađen i na spoljašnjosti, ali i unutrašnjosti paketa koji je stigao iz Ekvadora.

  • 0
Škampi Foto: Printscreen/Youtube/ Jan Charles

Vlasti u Kini saopštile su da je u uvezenim škampima otkriven korona virus, što je podiglo sumnje da patogen može da se širi putem hrane i zamrznutih proizvoda.

Kineski zvaničnici rekli su da je korona virus pronađen i na spoljašnjosti, ali i unutrašnjosti paketa koji je stigao iz Ekvadora. Takođe, vlasti su istakle da će zemlja blokirati uvoz od postrojenja zemalja gde je otkriven patogen.

- Ovi rezultati ne znače da je virus zarazan, ali pokazuje rupe u bezbednosti robe kompanija - kazao je zvaničnik carine Bi Kećin.

- Testovi su važna mera kako bi se sprečio rizik da se korona virus raširi putem kanala za snabdevanje hranom. Ovo je neophodna mera kako bi smo zaštitili zdravlje ljudi, ali i da ne prekine međunarodnu trgovinu - dodao je on, a prenosi Blumberg.

Prema navodima ovog zvaničnika, neki od zaposlenih rade na takvim mestima iako su zaraženi korona virusom, što dalje povećava šansu da se zaraza proširuje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA