Tramp spasao prijatelja zatvorske kazne: Ovaj odmah otvorio šampanjac

Bela kuća je kasnije potvrdila da je kazna smanjena, navodeći da je Stoun bio žrtva "prevare" o Rusiji

  • 1
Donald Trump, Donald Tramp

Foto: Tanjug/AP

Predsednik SAD Donald Tramp pomilovao je dugogodišnjeg prijatelja i savetnika Rodžera Stouna, poštedevši ga tako zatvorske kazne na koju je osuđen jer je lagao pod zakletvom u Kongresu tokom istrage o ruskoj upletenosti u američke izbore 2016. godine, prenosi AP.

"Rodžer Stoun je već mnogo pretrpeo. Prema njemu su bili vrlo nepošteni, baš kao i prema mnogima u ovom slučaju. Stoun je sada slobodan čovek", objavila je Bela kuća.

Šezdesetsedmogodišnji Stoun trebalo je da se u utorak javi u savezni zatvor u Džordžiji na odsluženje zatvorske kazne od tri godine i četiri meseca, na koju je osuđen zbog laganja pod zakletvom pred poslanicima u Kongresu koji su istraživali rusku upletenost u američke izbore 2016. godine.

Bela kuća je kasnije potvrdila da je kazna smanjena, navodeći da je Stoun bio žrtva "prevare" o Rusiji.

Iako ovaj potez nije kompletno pomilovanje, svakako će uznemiriti kritičare koji već odavno skreću pažnju na predsednikove intervencije u pravosudnom sistemu zemlje, piše Glas Amerike.

Smanjenje kazne, za razliku od punog pomilovanja, ne poništava presude za krivična dela protiv Stouna, ali će ga zaštiti od služenja zatvorske kazne.

"Predsednik mi je rekao da misli da je moje suđenje bilo nepravedno", rekao je Stoun za AP u telefonskom razgovoru iz Fort Loderdejla na Floridi.

Stoun je dodao da je izrazio zahvalnost i da "otvara šampanjac."

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA