≫ 

Grk Dimitros poslao snažnu poruku: Volim Srbiju i Beograd, a ovo će se u jednom momentu završiti

Žao mi je što prvi put ove godine neću moći da vidim svoj omiljeni Beograd, da vidim divan zalazak sunca sa Kalemegdana, napijem se rakije i pojedem pljeskavicu srećnu pre nego što zaspim

  • 21
Objava, Grci, srbi Foto: Facebook/Dimitrios Barbarikos, PIxabay

Zatvaranje granica za državljane Srbije podjednako je teško palo i Grcima, o čemu svedoče reči podrške i ohrabrenja, koje se neizmenično upućuju sa obe strane, a posebno su se izdvojile reči Dimitrosa Barbarikosa u grupi Live from Greece. On je naveo da u ovim teškim trenucima, moramo da budemo jaki, staloženi i obazrivi jedni prema drugima.

Status prenosimo u celosti:

- Dragi moji Srbi.

- Žao mi je što prvi put ove godine neću moći da vidim svoj omiljeni Beograd, da vidim divan zalazak sunca sa Kalemegdana, napijem se rakije i pojedem pljeskavicu srećnu pre nego što zaspim.

- Ali sve će se to u nekom trenutku završiti. I da bismo to završili, moramo pokazati odgovornost, posebno prema starijim roditeljima, prijateljima i onima koji imaju zdravstvenih problema.

- Znam da je svima to teško. Ali sudeći po priči, oba naša bratska naroda prošla su mnogo teža vremena. Učinićemo to opet i uskoro ćemo zajedno jesti i piti rakiju ispred mora! Hrabrost i snaga svima. Od Grka koji voli vašu zemlju do svoje domovine.

- Usput ja nemam hotel, nemam veze sa turističkom industrijom. Ja samo živim da je Srbija i moja porodica tokom 90-ih smeštala bosanskog Srbina koji smatram svojom sestrom. Ljubav svima - stajalo je u njegovoj objavi koja je odmah po objavljivanju zadobila veliku pažnju i simpatiju svih onih koji imaju razumevanja za aktuelnu situaciju koja vlada na globalnom nivou.

Objava, Grci, srbi Foto: Facebook/Dimitrios Barbarikos

Video: Volimo Srbe, isti smo narod: Iraklis i Anastazija su Grci koji tečno pričaju srpski

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan

    12. jul 2020 | 17:10

    Neka te fore...

  • Dragan

    12. jul 2020 | 18:14

    Grcka nije priznala Kosovo i u vreme bombardovanja se pokazala kao pravi prijatelj. Danima se narod, spontano okupljao, da izrazi protest protiv agresije. MARINOS RICUDIS, grcki kapetan, odbio je da izvrsi nspad na Srbiju. Nemojte da zaboravljate. Zivela Ελλάδα, zivela Srbija!

  • Da ne veruješ

    12. jul 2020 | 16:40

    Pola autobusa zaraženo coronom a žale se na Grke što su im otkazali gostoprimstvo na Evii?! Pa gde je tu mozak?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA