≫ 

Guglao kolika je kazna za ubistvo pre nego što je usmrtio ženu: U stanu našli krv, tela nije bilo

Prema zakonu Novog južnog Velsa, kazna za ubistvo je doživotna robija sa standardnim periodom od 20 godina bez mogućnosti na žalbu

  • 0
Melburn australija koronavirus blokada

Foto: Tanjug/AP

Kinez Šuo Dong (21), koji je ubio cimerku Ći Ju (28) u Sidneju istraživao je na “Guglu” kakve su kazne za ubistvo u Australiji pre nego što je počinio ovaj gnusni zločin.

Dong, koji je priznao da je ubio Ju u junu 2018. godine pojavio se na ročištu, kako bi se ustanovila kazna za njegov zločin. Kako navode australijanski mediji, tokom saslušanja je mumlao sebi u bradu.

Prema podacima koji su predstavljeni sudu, otkriveno je da je samo dva dana pre ubistva Dong pretraživao internet na temu koliko bi dobio godina robije u Australiji ukoliko bi bio osuđen na ubistvo, kao i kakvi su kriterijumi za određivanje kazne. Između ostalog, tražio je i kako se otkriva ubistvo sa predumišljajem a poznato je da je ranije imao "nasilničke tendencije".

Prema zakonu Novog južnog Velsa, kazna za ubistvo je doživotna robija sa standardnim periodom od 20 godina bez mogućnosti na žalbu, prenosi "News.co.au".

Šta se desilo te kobne večeri?

 

Kako se navodi, 21-godišnjak ubio je cimerku 8. juna između 19 i 22 sata.

Dong i Ju delili su stan, a 21-godišnjak se preselio u sobu u prizemlju 20. maja 2018. godine, a rekao je cimerki da želi da se iseli. Prema navodima tužilaštva, njemu je bilo zabranjeno da se penje gore u njen stan. Kako se navodi, trebalo je 9. juna te godine da se iseli.

Kobne večeri Ju je pričala sa mamom putem aplikacije “WeChat”, kada joj je poslala poruku da ima problem sa strujom u stanu.

- O Bože. Imamo problem sa strujom... nešto nije u redu, samo naše domaćinstvo ima problema sa strujom - napisala je ona prema navodu tužioca.

Nesrećna žena nije odgovarala na naredne poruke koje je dobila.

Tužilac je istakao da je Dong ručno pogasio osigurače, a kada je jedan od komšija vratio sve nazad, on je kazao da je Ju otišla na večeru. Još jedna od cimerki kazala je da se vratila kući oko 20.30 sati i naišla na lokvu krvi na tepihu. Policije je kasnije otkrila mrlje krvi na stepenicama.

Prema navodima tužilaštva, Dong je bacio telo ubijene žene pored puta nekih 40-ak kilometara od mesta gde žive. Analizom njegovih mobilnih podataka, ustanovili su da se kretao putem M1 u noći kada je nestala Ju i pronašli njeno telo.

Ju je pronađena sa košuljom obmotanom oko vrata, a Dongov DNK pronađen je na rukavima.

Video: Majci zario nož u srce, pa mirno gledao uviđaj: Izbo roditelje nakon svađe

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA