• 1

Grčka uvodi nove mere zbog širenja korona virusa: Oštrije kontrola na granici je samo jedna od njih

Grčki mediji ističu da je pojačana kontrola granice sa Albanijom

  • 1
Preveza, Grčka, letovanje, plaža, odmor, turizam

Foto: Shutterstock

Komitet zdravstvenih eksperata u Grčkoj odlučio je posle sastanka koji je vodio ministar zdravlja Vasilis Kililijas da predloži vladi te zemlje nove mere kako bi se sprečilo širenje korona virusa.

Kako navode grčki mediji, predloženo je otkazivanje svih festivala do kraja jula, intezivnija kontrola granica, kao i pojačana kontrola sezonskih radnika koji dolaze iz susednih zemalja.

Ranije je saopšteno da će kontrola biti intezivirana na graničnom prelazu Promahonas, s obzirom da podaci govore da je tu broj pozitivnih četiri puta veći nego na drugim. Takođe, pojačana je kontrola granice sa Albanijom.

Grčki mediji podsećaju da ta zemlja od 15. jula obnavlja međunarodne letove sa Ujedinjenim Kraljevstvom, kao i sa Švedskom nedelju dana kasnije.

Grčka granica najverovatnije ostaje zatvorena za Srbe do 1. avgusta

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije u Srbiji, Grčka granica mogla bi da ostane zatvorena za srpske turiste sve do 1. avgusta.

To znači da Srbi neće čak moći da uđu u Grčku ni sa negativnim PCR testom na korona virus, što je trenutno uslov za sve državljane stranih zemalja koji se upute na Kulata-Promahonas granični prelaz.

Na sajtu grčke vlade trenutno stoji samo odluka, objavljena u subotu, po pitanju epidemioloških mera i granica Grčke, u kojoj nijedna zemlja nije spomenuta poimence.

Video: Telegraf u Grčkoj nekoliko sati pre nego što je zatvorena granica za Srbe

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eto!

    Kuku, sta ce sad muceni Srbi koji su pre godinu dana uplatili jeftine aranzmane za juli? Sto napisa jedan, na magarce, pa preko Prokletija, ili...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima