Francuski lekari potvrdili neobičan slučaj: Majka zarazila bebu korona virusom tokom trudnoće

Devojka stara 23 godine primljena je u bolnicu 24. marta. Imala je povišenu temperaturu i kašalj, a bila je u trećem semestru trudnoće. Testirana je pozitivno na korona virus

  • 0
beba, novorođenče Foto: Pixabay.com

Lekari u Francuskoj izvestili su o prvom dokazanom slučaju prenošenja korona virusa sa trudnice na bebu, piše Gardijan.

Novorođenče je imalo upalu mozga nekoliko dana po rođenju, stanje nastalo pošto je virus prešao preko plasente pre samog rođenja. Dečak se sada oporavlja.

Studija slučaja, objavljena u časopisu "Nature Communications2 prati rođenje nekoliko beba sa Kovid-19 za koje lekari sumnjaju da su se zarazili još u majčinom stomaku. Do sada nisu mogli da isključe mogućnost da su se bebe zarazile tokom ili ubrzo nakon prođaja.

- Nažalost, u ovom slučaju nema sumnje o prenosu - rekao je šef pedijatrije i neonatalne nege u bolnici u Parizu Daniel de Luka.

Devojka stara 23 godine primljena je u bolnicu 24. marta. Imala je povišenu temperaturu i kašalj, a bila je u trećem semestru trudnoće. Testirana je pozitivno na korona virus.

Tri dana nakon prijema u bilnicu, lekari su primetili probleme sa bebom, te je brzo izveden carski rez. Beba je izolovana i intubirana. Test je brzo pokazao da je beba pozitivna na korona virus, te je dalje istraživanje pokazalo da se dete zarazilo preko majčine krvi u placenti.

Video: Lončar odgovorio Italijanu da li je korona agresivnija u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA