≫ 

Srbin, serijski silovatelj, uhapšen u Nemačkoj: Sumnja se da je napastvovao čak sedam žena

Prema podacima policije, mlada žena je ujutru primetila prolaznika u šumi između Babelsberga i Drejlindena

  • 7
Policija, Nemačka Ilustracija, Foto: Tanjug/AP

Berlinska policija uhapsila je muškarca iz Srbije zbog sumnje da je silovao nekoliko žena u tom gradu i okolini, ali tek pošto je napao još jednu žrtvu dok je džogirala.

Kako javlja Bild, 29-godišnji državljanin Srbije uhapšen je u juče večernjim satima, a kako navodi ovaj portal imao je i nekoliko pseudonima. Muškarac je optužen za još sedam silovanja ili pokušaja silovanja u i oko Berlina od 12. juna.

Berlinski javni tužilac je u izjavi napisao da su policajci na području Potsdama nakon drugog silovanja uspeli da uhapse 29-godišnjaka, koji je "prema trenutnim saznanjima serijski silovatelj kojeg traže". Pretres su izvršili policajci iz Brandenburga, kao i federalna policija i berlinska policija.

Prema podacima policije, mladu ženu je ujutru primetio prolaznik u šumi između Babelsberga i Drejlindena. Očigledno je bila u šoku i tvrdila je da je silovana. Prema prvim nalazima, žena iz Potsdama trčala je šumskom stazom kada joj je počinilac prišao i pitao je kako da stigne do jednog mesta. Ubrzo nakon toga, savladao ju je i silovao.

Prvi opis počinioca prosleđen je svim hitnim službama i pokrenuta je opsežna istraga. Policija koja je stigla nekoliko minuta nakon prvobitnog izveštaja pronašla je čoveka na biciklu u blizini mesta zločina, sa kojim se opis počinioca vrlo dobro uklapao, kažu nemački mediji.

Prema prvim informacijama, osumnjičeni je pobegao u šumu, a bicikl je ostavio za sobom. Nije se oglašavao na zahteve policije da stane, čak ni na pucanj u vazduh jednog od policajaca. Međutim, posle potere su uspeli da ga uhapse.

Video: Brutalno silovao ženu, oprao ruke i pobegao: Žrtvu ostavio da leži u lokvi krvi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Сербон

    15. jul 2020 | 16:02

    Србин и држављанин Р. Србије, није исто. Хвала.

  • Duka

    15. jul 2020 | 14:38

    Kada je kriminal u pitanju onda su siptari drzavljani Srbije dok za sve drugo oni smatraju da je Kosovo drzava. KOSOVO JE SRBIJA.

  • Dajte

    15. jul 2020 | 16:03

    Ima i prezime!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA