≫ 

Erdogan na svečanosti u Ankari zaplakao uz sevdalinku koju mu je nekad pevala Hanka Paldum

Erdogan zaplakao uz sevdalinku "Šećer-Đula" na godišnjicu propalog državnog udara

  • 13
Redžep Tajip Erdogan, pomen, državni udar, Ankara Foto: Tanjug/AP

Turska danas obeležava godišnjicu neuspelog državnog udara, a predsednik Turske Redžep Tajip Erdoan zaplakao je u Ankari nakon što je odao počast svim žrtvama ovog događaja, piše Avaz .

Erdogan je zaplakao uz izvedbu tradicionalne kompozicije "Osman-paša", što je ustvari poznata bosanska sevdalinka "Zaplakala šećer-Đula", koju je svojevremeno Erdoganu u Sarajevu izvodila Hanka Paldum.

- Da, reč je o istoj pesmi koju sam ja pre nekoliko godina izvela u Narodnom pozorištu u Sarajevu predsedniku Erdoganu prilikom uručenja nagrade "Isa-beg Ishaković". To je ustvari obrada pesme "Osman-paša" čiji se i tekst razlikuje od našeg. Tako se u turskoj verziji kaže - Dunav reka se kune da će zaustaviti svoj tok pre nego što Osman-paša izgubi bitku... On je bio veliki vojskovođa koji je zarobljen u Bugarskoj - rekla je Paldum za Avaz.

Podsetimo, na današnji dan pre četiri godine u Turskoj je izvršen pokušaj državnog udara, za koji je zvanična Ankara optužila organizaciju FETO sveštenika Avdulaha Gulena, koji je u egzilu u SAD, a predsednik Redžep Tajip Erdogan je tim povodom izjavio da bi teroristi tada u potpunosti srušili vlast da su bili dovoljno jaki za to.

Video: Aja Sofija: Građevina koja deli i spaja civilizacije i nacije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salamander

    15. jul 2020 | 16:26

    Ratna pevaljka koja je pevala ratne pesme protiv srba a serifa sam uzivo gledao ko ce drugi ja cu prvi da pijemo srpske kr.. I treba da ih volimo

  • MZ

    15. jul 2020 | 16:26

    Pravi Sultan,i pripse mu.

  • Zvezdan

    15. jul 2020 | 19:54

    Volite ih jos vise

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA