Pompeo objavio ovu preslatku fotografiju i neki tvrde da provocira Kinu: Zašto baš Vini Pu?

Na fotografiji se nalazi pas koji se igra svojim omiljenim igračkama, među njima je i plišani Vini Pu, čuveni meda iz crtanog filma

  • 2
Vini Pu majk pompeo Foto: Twitter/mikepompeo

Američki državni sekretar Majk Pompeo okačio je na Tviteru fotografiju svog psa Mersera, na kojoj se životinja igra plišanom igračkom. Međutim, neki smatraju da je Pompeo ovom slatkom fotografijom poslao poruku Kini, piše BBC.

Na fotografiji se nalazi pas koji se igra svojim omiljenim igračkama, među njima je i plišani Vini Pu, čuveni meda iz crtanog filma.

Ipak, Vini Pu je, kako se često može čuti, nadimak za kineskog predsednika Si Đinpinga.

Zašto baš Vini Pu?

Kina uspešno cenzuriše sve što ima veze sa nadimcima ili nečim čime se podsmeva predsedniku. Ipak, Kinezi su osmislili kreativannačin da pišu na društvenim mrežama o kineskoj vlasti, ne prozivajući je direktno.

Fotografija koja je kružila 2013. godine uporedila je telesnu figuru predsednika Đinpinga i crtanog junaka i tada je sve ovo zadobilo međunarodnu pažnju.

Zbog toga je kineska vlada izuzetno osetljiva, pa ukoliko na kineskoj mreži "Sina Weibo" kucate "Vini Pu" izaći će samo sadržaj koji je već prošao sito vlade.

Vrlo je verovatno da je Majk Pompeo nenamerno izazvao pometnju, ali na fotografiji postoji još nekoliko stvari koje vredi pomenuti.

Mnogi veruju da je Pompeo psom zapravo pokazao SAD ili sebe. Reč "dog" na kineskom se često koristi kako bi se opisali ljudi ili drđave koje su "agresivne ili divlje".

Baš reč "dog" koristili su demonstranti u Hongkongu kako bi opisali policijsku brutalnost u tom gradu prema njima.

Odmah po objavljivanju fotografije stiglo je mnoštvo reakcija, a samo neke od njih su kako se dravni sekretar "igra sa Kinom".

Video: Peking opet zatvoren posle pojave novog, mutanta korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kobi

    15. jul 2020 | 18:07

    Pompeo je vrlo zaeban igrac.Za ovo mora mu se priznati da je u pravu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA