≫ 

Serijski silovatelj Srbin uvlačio žrtve u zamku: Više puta bio u Berlinu, odranije poznat policiji

Sumnja se da je silovao osam žena, a posle prvih krivičnih dela, postojali su dokazi da su obrasci zločina bili vrlo slični

  • 8
Serijski silovatelj, Nemačka, Srbin Foto: Nemačka policija

Nemačka policija je nedeljama tragala za serijskim silovateljem iz Berlina, Klajnmanova i Bernau kod Berlina. U utorak uveče policija je uhapsila srpskog državljanina (29) zbog sumnje da je silovao sedam žena, a tužioci veruju da je on serijski silovatelj za kojim su tragali.

U sredu popodne održana je konferencija za medije berlinskog javnog tužioca i istražitelja, na kojoj su izneti detalji monstruoznih zločina uhapšenog, kao i kako je mamio svoje žrtve, prenosi Bild.

- Posle prvih krivičnih dela, postojali su dokazi da su obrasci zločina bili vrlo slični - rekla je Norma Šurman, šef Odeljenja za seksualne zločine Policijske uprave u Berlinu.

Uhapšeni Srbin je, prema rečima istražitelja, razgovarao sa potencijalnim žrtvama, veoma prijatno u početku, uglavom ujutru kada su one bile napolju.

- Nakon što bi razgovarao sa žrtvom, zgrabio ju je i davio kako bi demonstrirao moć, a onda bi je odvukao sa staze. Koristio je nasilje tako da žene nisu plakale ili dozivale u pomoć - rekao je istražitelj.

Prva njegova žrtva bila je maloletnica, a Srbin je, prema rečima tužiteljke Katrin Frauenkron, koristio različita opasna oruđa u tri posebno teška silovanja. Nije želela da iznosi detalje. Nasilje je bilo toliko veliko da su žene bile zastrašene.

Međutim, nakon što bi izvršio krivično delo, pokazivao bi drugu stranu, kao da je želeo da brine o njima. Želeo je da se sledećeg dana sastane sa njima.

Srbin od ranije poznat policiji

Srbin je pre napada bio u inostranstvu i s vremena na vreme je dolazio u Berlin. Istražitelji nisu mogli da kažu zbog čega se vraćao u Berlin, postoje neke sumnje, ali nisu želeli da ih otkriju.

Kako prenosi Bild, Srbin je u junu odseo u hostelu u Berlinu, želeo je da dođe do novca prodajući automobil.

U Berlinu je boravio prošle godine i u martu ove godine. I ranije je činio krivična dela, ali nisu u pitanju seksualni zločini.

Uhapšeni Srbin je u sredu popodne izveden pred sudiju i sada se nalazi u pritvoru.

Za tri krivična dela postoji sumnja da se radi o teškom silovanju. Za to je zakonom predviđena zatvorska kazna od pet godina, prenosi Bild.

Nakon hapšenja silovatelja, nadležni kažu da je sada važno da se pruži podrška žrtvama.

Da podsetimo, Srbin je uhapšen nakon što je napastvovao još jednu žrtvu.

Prema podacima iz policije, mladu ženu su ujutru primetili prolaznici u šumi između Babelsberga i Drejlindena. Očigledno je bila u šoku i tvrdila je da je silovana. Prema prvim nalazima, žena iz Potsdama trčala je šumskom stazom kada joj je počinilac prišao i pitao je kako da stigne do jednog mesta. Ubrzo nakon toga ju je savladao i silovao.

Kako prenose nemački mediji, 29-godišnji državljanin Srbije optužen je za još sedam silovanja ili pokušaja silovanja u i oko Berlina od 12. juna.

Video: Pucali jedni na druge, pa ubili jednogodišnjaka dok je sedeo u kolicima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    16. jul 2020 | 10:26

    Zasto ne objavite ime i prezime

  • Па да

    16. jul 2020 | 10:41

    Зашто не објавите пуно име и презиме па да видимо да ли је башСрбин, или има српско држављанство, што није исто.

  • mama

    16. jul 2020 | 10:42

    Ako je srpski drzavljanin, ne mora znaciti da je srbin

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA