Minići, šortsići, tek poneko nosi masku: Noćni život na Majorci nije "umro", ali će ubrzo pod ključ

Regionalne vlasti Španije takođe zabranjuju čaše i posude u koje može da stane više od 0,5 litra alkohola kako ih ne bi delilo više ljudi

  • 2
Spain Virus Outbreak Francisco Ubilla

Barovi na plažama i noćni klubovi u Majorci, Španija, koji su veoma popularni kod stranih turista moraće da budu zatvoreni zvog epidemije korona virusa.

Regionalni zvaničnici naredili su zatvaranje objekata u popularnom mestu rezervisanom za dobre žurke. Oni tvrde da objekti treba da budu zatvoreni kako bi se zaustavilo širenje korona virusa.

Kako se vidi na brojnim fotografijama koje su objavile svetske agencije, posetioci Majkorke i ne poštuju baš mere socijalne distance, kreću se bez maski za lice, a vest o nesavesnom ponašanju stigla je do Nemačke i Velike Britanije čiji se brojni državljani nalaze upravo u Španiji.

Regionalne vlasti Španije takođe zabranjuju posude u koje može da stane više od 0,5 litra alkohola kako ih ne bi delilo više ljudi.

Majorka sebe pokušava da predstavi kao bezbednu destinaciju za turiste nakon tri meseca potpune blokade ekonomije. Više od 30 odsto ekonomije ostrva bazira se samo na turizmu.

Da podsetimo, u Španiji je za 24 sata zabeleženo preko 500 novih slučajeva korona virusa, što je najveći skok za dva meseca.

Video: Lekari kao da idu u rat: Pretužni snimci intenzivne nege u Barseloni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA