Uprkos karantinu, Viktorija zabeležila najveći broj novoobolelih u jednom danu

Glavni grad Viktorije Melburn od prošle nedelje je u karantinu koji će trajati šest nedelja, a tokom njega vojska i policija obezbeđivaće puteve i ulice

  • 2
Melburn australija koronavirus blokada Foto: Tanjug/AP

U australijskoj državi Viktoriji u poslednja 24 sata zabeleženo je 428 novih slučajeva virusa kovid-19 što je najveći broj novoobolelih u jednom danu od početka epidemije, izjavio je danas premijer te države Danijel Endrus.

Od novoobolelih, njih 57 je zaraženo preko ranije zaraženih, jedna osoba je bila u karantinu, dok se za ostale ispituje kako su se zarazili, prenosi CNN.

Takođe, zabeležena su i tri smrtna slučaja.

- Povećaćemo broj testiranja - rekao je Endrus i dodao da je u toj državi od 1. januara testirano 1,2 miliona stanovnika.

Glavni grad Viktorije Melburn od prošle nedelje je u karantinu koji će trajati šest nedelja, a tokom njega vojska i policija obezbeđivaće puteve i ulice.

Građanima je dozvoljeno da izlaze napolje samo da bi kupili hranu ili lekove.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • melbourne

    17. jul 2020 | 09:57

    Sad za sad ovde funkcionise sve normalno al u najavi je cetvrti stepen ogranicenja e tad ce bit svaki izlazak svedeb ba minimum.U bolnicama je samo 129 pacijenata a na respiratorima 21

  • Marko

    17. jul 2020 | 09:36

    Ma nema nista od ovog zatvaranja. Virus je lrisutan i cirkulise na ovaj ili onaj nacin

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA