Rusija tvrdi: Više od četvrtine stanovnika ima imunitet na korona virus

Najviši nivo imuniteta imaju deca do šest godina starosti i on iznosi 42 odsto od pregledanih

  • 1
Rusija koronavirus Foto: Tanjug/AP

Više od četvrtine Rusa koje su pregledali medicinski specijalisti pokazalo je da ima imunitet na korona virus, izjavila je danas šefica ruske Federalne službe za zdravlje i prava potrošača (Rospobtrebnadzor) i glavna zvaničnica za javno zdravlje Ana Popova.

- Imamo prisustvo imuniteta i imunitet "stada" u zemlji je oko 26 procenata - rekla je Popova na sastanku Koordinacionog saveta za odgovor na korona virus u Moskvi, preneo je Interfaks.

Istraživanje je završeno u šest regiona i gotovo okončano u 19 regiona, navela je ona.

- Očigledno, u velikim gradovima maksimalne cifre su niže od onih u ruralnoj teritoriji, što je određeno specifičnostima procesa - rekla je Popova.

Najviši nivo imuniteta imaju deca do šest godina starosti i on iznosi 42 odsto od pregledanih, a procenat za decu između sedam i 13 godina iznosi 38 odsto, rekla je ona.

Komentarišući metodologiju ispitivanja, Popova je rekla da je 61.000 volontera izabrano nasumično između oko 650.000 podnositelja zahteva, u skladu sa međunarodnim standardima nauke i Svetske zdravstvene organizacije.

Video: Kovid-19 kosi i dalje više muškarce nego žene

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA