SAD su u nedelju dana pogubile trojicu osuđenika na smrtnu kaznu: Ovo su bile poslednje reči ubice

Dastin Honken osuđen je 2005.godine za ubistvo petoro ljudi

  • 3
Dustin Honken Foto: Tanjug/AP

Vlada SAD u petak je pogubila studenta hemije koji je postao proizvođač metamfetamina (meta) iz Ajove, Dastina Honkena (52). On je osuđen za ubistvo petoro ljudi, ključnih svedoka da bi ih sprečio da svedoče. Honken je pogubljen smrtonosnom inekcijom u zatvoru u Indijani, navodi Heraldnz.

Dvojica drugih zatvorenika su pogubljena pre Honkena, tokom nedelje kada je, posle pauze od skoro 20 godina, Trampova administracija vratila pogubljenja zatvorenika. Među njima je i Vesli Parki, čiji su advokati tvrdili da boluje od demencije i da nije znao zašto žele da ga pogube.

Prvi, posle pauze od 17 godina, je pogubljen Danijel Luis Li. On je osuđen za ubistvo porodice devedesetih godina prošlog veka kao deo zavere da izgradi čisto belačku naciju.

Njihove egzekucije su spovedene tek pošto je Vrhovni sud dao zeleno svetlo, a sudije glasale 5:4.

Honken, koji je osuđen 2005. godine, proglašen je mrtvim u 16:36 časova, u petak. Pre nego što je pogubljen kratko se obratio, ne pominjući žrtve niti rekavši da se kaje zbog onoga što je uradio.

Dustin Honken Foto: Tanjug/AP

Njgove poslednje reči su bile:

- Sveta Marijo, majko Božija, moli se za mene.

S njim je u smrtonosnoj ćeliji bio i njegov duhovni savetnik, katolički sveštenik. Vezan za krevet, ležao je na leđima, pogleda prikovanog za plafon.

Njegov advokat Šon Nolan rekao je da se Honken pokajao zbog svojih zločina.

- Nije bilo razloga da ga Vlada ubije. Čovek koji je ubijen danas mogao je do kraja života da pomaže drugima i da se i dalje iskupljuje za svoje zločine - rekao je Nolan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lingur

    18. jul 2020 | 13:33

    Ne igrajte se Boga. Bog jedino moze da sudi.

  • Pope zacepi

    18. jul 2020 | 14:57

    Nije on mogao više nikad nikome da pomogne kao što nije pomogao ni sebi ubio je pet ljudi vraćena moje milo za drago ne zaslužuju takvi da dišu vazduh kratko i jasno da se zna sa takvima treba završavati i Kamo sreće da Srbija ima smrtnu kaznu da se rešava ovako ih zlotvora

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA