≫ 

Nikola umešana u nestanak male Medi? Kristijanu ljubavnica pomogla da otme devojčicu

Brukner i Nikola su navodno bili u vezi 9 meseci, ali ona tvrdi da ga je jedva poznavala

  • 0
Praia da luz, Medlin Mekejn Foto: Shutterstock, Tanjug/AP

Nikola Fehlinger (43) sumnjiči se da je pomogla Kristijanu Brukneru da otme trogodišnju devojčicu Medlin Meken 2007. godine u Portugaliji.

Nikola, koja je u to vreme bila u vezi sa prvoosumnjičenim za otmicu male Medi, navodno ga je izdala da bi mogla da se dokopa pljačkaškog plena. Nju je jedan portugalski par optužio za učešće u otmici, ali ni ona ni Kristijan do sada zvanično nisu optuženi za ovaj zločin.

Ona se sumnjiči da je sa Kristijanom izvela pljačku u mestu Algrave, a da je u kuću provaljeno na gotovo identičan način kao i u apartman u Praia de Luz odakle je nestala devojčica u maju 2007. godine, prenose mediji.

Nikola se trenutno nalazi u Bavarskoj, a za medije je odbila da komentariše navode da je umešana u otmicu, kao i da je bila u vezi sa Bruknerom. Ranije je tvrdila da ga jedva poznaje.

Naime, sudski dokumenti iz Portugalije otkrili su da je Nikola redovno održavala telefonski kontakt sa Bruknerom, a da su njih dvoje samo nekoliko meseci posle otmice britanske devojčice užival u romantičnom vikendu u Lisabonu.

Madeleine McCann Christian Brueckner Medlin Meken Kristijan Brukner Foto: Tanjug/AP

Ona je optužena da je u novembru 2007. godine izdala Bruknera kako bi mogla da opljačka jednu porodičnu kuću u blizini mesta gde je Medi oteta.

- Kao i u slučaju male Medi, usledio je telefonski poziv nedugo pre zločina, to je bio signal da je kuća prazna. Čovek kojeg su komšije opisale liči veoma na Bruknera i on je napustio kuću sa rancem iz kojeg je virio alat - naveli su u jednoj emisiji na portugalskoj televiziji, posvećenoj otmici male Medlin.

Porodica koja je opljačkana je pozvala policiju i rekla da veruje da Nikola umešana u provalu, ali to nikada nije dokazano.

Nikola, inače majka troje dece, je oduvek tvrdila da jedva poznaje Bruknera.

- Srela sam ga nekoliko puta, ali mu nikad nisam bila devojka - navodno se poverila jednoj drugarici.

Tada je rekla kako ga je videla u bašti kod komšije i da ih je komšija upoznao.

- Pričali su o kolima. Upoznao nas je jer sam i ja Nemica, pa smo malo popričali. Jednom me je pitao da li može da parkira kombi ispred moje kuće i da pozajmi kabl za struju. Dozvolila sam mu - navodno je tvrdila Nikola.

Nikola je inače deo programa staratelja i vodi računa o deci bez roditeljskog staranja u procesu rehabilitacije. Ona je navela da je Brukner povremeno svraćao kako bi "pričuvao decu".

Ona je dva puta ispitana u vezi sa otmicom Medlin Meken i oba puta je tvrdila da nema ništa sa tim slučajem. Recepcionar hotela iz kojeg je nestala devojčica takođe je tvrdio da Nikola nije umešana u otmicu.

Međutim, njen otac je ubeđen da Nikola nije rekla sve što zna. On se požalio prijatelju da njegova ćerka krije dosta detalja iz svog života u Portugalu.

Bili u vezi skoro godinu dana

Mediji pišu da su Nikola i Kristijan bili u vezi skoro devet meseci. Istovremeno, Nikola je imala dugu vezu, ali je njen momak boravio u Nemačkoj.

- Ona je u Portugaliju navodno otišla sa dečkom, ali on nije bio tamo kada sam išao da je posetim. Rekla mi je da je otišao za Nemačku. Kasnije sam saznao da se vratio i da je izbacio Bruknera iz kuće - tvrdio je otac prijatelju.

Nikolin otac je takođe saslušan zbog Brukner. On je tada rekao sve što je znao o periodu kada je posećivao svoju tinejdžerku koja je 2007. godine pomagala rehabilitaciju nemačkih tinejdžera. Tada je Brukner navodno došao u vilu gde je ona boravila sa decom.

Tada ga je i upitao šta radi u Portugalu i od čega živi.

- Rekao je da radi i dobija novac za specijalne poslove. Rekao je da vrši prevoz marihuane u svom kombiju - rekao je otac na saslušanju.

On je dodao da mu je Brukner rekao kako "voza 50 kilograma trave po Evropi".

- Mislio sam da se šali. A on je onda rekao da tako prevozi i decu, dorgu i decu, jer to niko ne može da vidi.

Video: Ko je Medlin MekKen, devojčica koju traži ceo svet?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA