≫ 

Sedmoro mrtvih u Panami: Otišli na kupanje, pa mučki ubijeni. Među njima i dve sestre

Šestoro mladih uspelo je da pobegne sa lica mesta i da obavesti policiju, koja je reagovala tek nekoliko sati kasnije

  • 1
Panama žrtve Foto: Instagram

Panamske vlasti saopštili su da je na jezeru 80 kilometara udaljenom od glavnog grada pronađeno tela sedmoro mladih, koji su prema prvim navodima istrage ubijeni, prenosi Rojters.

- Tela četiri devojke i tri muškarca između 16 i 23 godine starosti pronađeni su u subotu veće - izjavio je tužilac Adolfo Pineda i dodao da neki koji su uspeli da pobegnu od tog napada pomažu policiji u istrazi.

Na telima žrtava vidljive su povrede nanesene vatrenim oružjem, ali tačni razlozi smrti nisu utvrđeni, kao ni motivi napada. Od grupe koja je otišla na plivanje, šestoro je uspelo da preživi napad.

Prve informacije govore da su mladi otišli da plivaju na jezeru Gatun, veštačkom jezeru koji je deo Panamskog kanala.

Među poginulima su i dve rođene sestre - Asusena (21) i Julisa (18) Martinez.

Policija se nada da će informacije koje su im pružili preživeli mladi pomoći da što pre uhvate krivce.

Prema svedočenju jednog preživelog grupa je na putu ka jezeru susrela dva muškarca - jedan je nosio vatreno oružje i kapuljaču, a drugi je imao lice puno ožiljaka i nož.

Šestoro mladih uspelo je da pobegne sa lica mesta i da obavesti policiju. U tom trenutku bilo je oko 14 sati popodne, u petak. Po jednoj verziji, prenose panamski mediji, policija je razumela da su deca opljačkana i da jedan deo nije uspeo da pobegne sa lica mesta. Pošto niko od članova porodice obih mladih nije kontaktirao policiju, oni isprva nisu obratili mnogo pažnje na slučaj, prenosi Panama Press. 

Panama žrtve, maridaley27 Foto: Instagram

U međuvremenu je majka dve sestre stigla kući oko 18 sati i shvatila da one nisu kod kuće. Zabrinuti rođaci kontaktirali su policiju, koja je tek oko 6 ujutru pronašla tela u starom bunkeru koji je nekada koristila američka vojska. Nedaleko od tog bunkera sagrađen je novi zatvor.

Panama žrtve Vladimir Foto: Instagram

Tela dve devojke pronađena su ispred bunkera, a ostalih pet unutra.

Bili su u kupaćim kostimima, a oko njih nalazile su se čaire metaka. Uzrok smrti, ipak, još nije zvanično objavljen.

Panama žrtve, E D G A R J I M É N E Z Foto: Instagram

Samo nekoliko sati pre tragedije ovi mladi su svojim telefonima pravili slike i snimke na kojima se videlo da se lepo provode.

Svi su bili stari između 16 i 23 godine. Stradali su Asusena Martinez (21), Hulisa Martinez (18), Edgar Martinez (23), Vladimir Kaparosa, Jeleni Jesible Mariota, Lejdis Mariota i Migel Valdez, prenosi El Siglo. 

Panama žrtve Foto: Instagram

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA