Odbio da mu daju Remdesivir, umro u bolnici u Temišvaru: Rumuni neće da prihvate postojanje korone

Lekari u Temišvaru muče muku sa pacijentima koji "odbijaju postojanje korona virusa"

  • 0
Ikona, slika, maska, religija, hvala, doktor, lekar, medicinska sestra, designer Wanda Hutira, Bukure[t, Rumunija, dizajner Vanda Hutira Foto: Tanjug/AP

Muškarac (50) preminuo je od posledica korona virusa u bolnici u Temišvaru, nakon što je danima odbijao da mu lekari kao terapiju daju lek Remdesivir.

On je primljen u bolnicu u teškom stanju pre nedelju dana. Međutim, uporno je odbijao terapiju. Kristijan Oancea, direktor bolnice u kojoj je preminuo rekao je još 13. jula da imaju pacijenta koji je na intenzivnoj nezi, ali ne dozvoljava da mu se da Remdesivir, kako bi mu se olakšali simptomi.

Nakon tragičnog ishoda, direktor bolnice je rekao da veruje da su lekari mogli da mu spasu život, samo da je prihvatio terapiju.

On je istakao da je ovo prvi slučaj u kom pacijent nije želeo da dobije lekove.

Oancea se ranije žalio kako mnogi pacijenti ne veruju u postojanje korona virusa, što im stvara komplikacije prilikom lečenja.

Podsetimo, Rumunija je pre nekoliko dana zabeležila rekordan broj obolelih u jednom danu od početka pandemije. Zabeležili su više od 770 slučajeva.

Video: Za 24 sata 396 novoobolelih: Još 11 smrti od korone u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA