Bela kuća uklonila portrete Klintona i Buša s vidljivog mesta: Prebačeni su u staru trpezariju

Sad su u sobi koja služi kao deponija neupotrebljenih stolnjaka i nameštaja

  • 0
Bill Clinton i George W. Bush,Bil Klinton i Džordž Buš Foto: JOYCE NALTCHAYAN / AFP / Profime

Službeni portreti dvojice bivših predsednika Bila Klintona i Džordža V. Buša u prethodnih desetak dana uklonjeni su iz velikog predvorja Bele kuće i zamenjeni portretima dvojice republikanskih predsednika koji su obavljali tu dužnost pre više od stoleća.

Tradicija je Bele kuće da se portretima zadnjih predsednika daju najistaknutija mesta na ulazu u sedište američkog predsednika gde dočekuju zvanice, piše CNN.

Portreti premešteni uoči dolaska meksičkog predsednika. Nikada nisu vraćeni

Kad je Donald Trump 8. jula dočekao meksičkog predsednika Andresa Manuela Lopeza Obradora, portreti su još bili u predvorju. No nakon toga prebačeni su u retko korišćenu malu staru porodičnu trpezariju.

Na ranijoj lokaciji portreti su bili vidljivi svakodnevno dok bi se Tramp spuštao stepeništem iz privatne rezidencije ili kad bi bio domaćin službenih događanja u Beloj kući.

Sad su u sobi koja služi kao deponija neupotrebljenih stolnjaka i nameštaja.

Umesto Buša sad je izložen portret 25. predsednika Vilijama Mekinlija ubijenog 1901., a Klintona je zamenio Teodor Ruzvelt, koji je nasledio Mekinlija.

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA