≫ 

Zbog greške babice na porođaju, roditelji dobili odštetu od 40 miliona evra u Velikoj Britaniji

Zakazan je hitan carski rez, ali je bilo prekasno te je dečak bio predugo bez kiseonika. Neverovatam slučaj u Velikoj Britaniji

  • 7
beba, ruka, novorođenče Foto: Pixabay.com

Bračni par čije je dete prilikom rođenja zadobilo teška oštećenja mozga i to krivicom bolničara dobiće odštetu od 40 miliona dolara, piše Miror.

U slučaju vođenom pred Visokim sudom u Velikoj Britaniji utvrđena je greška zaposlenih koja je dovela do invalidnosti dečaka, te mu je potrebno dvoje negovatelja tokom dana i noći do kraja života.

Babice naime nisu primetile da je dečak bio u okrenutom položaju, odnosno prvo su mu izvučene noge umesto glave.

Kada je to primećeno, zakazan je hitan carski rez, ali je bilo prekasno te je dečak ostavljen bez kiseonika predugo.

Video: Potresno! Policajac jedva spasao bebu koja se gušila, majka čupala kosu u nemoći

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko

    20. jul 2020 | 17:06

    U Srbiji na porodjaju ubiju dete greskom i nikom nista..niko ne odgovara

  • Nataša

    20. jul 2020 | 17:39

    Moje dete je na slican nacin ostalo bez kiseonika i upropasceno na porodjaju. Postalo je invalid 100%. Bila je potrebna nega danju i nocu oko nje. Ime joj je bilo Ksenija. Umrla je pre 4 god u 10.oj godini zivota. Kad sam htela da tuzim bolnicu karton je nestao na cudan nacin. U otpusnoj listi su bili napisali otpusteno dete u dobrom stanju,a odmah po rodjenju je bilo poslato u Tiršovu gde smo provele skoro dva meseca. Kruševacka bolnica je u pitanju. Pet dana niko nije hteo da me porodi jer nisam imala svog doktora u bolnici. Posle 5 dana dete se ugusilo u stomaku,tad su na brzinu uradili carski rez i oziveli moje dete. Od nedostatka kiseonika unisteni su joj bili mnogi centri u mozgu. Nije mogla da hoda,da sedi,da prica,nije dobro cula ni videla...Ogorčena sam. Kruševačka bolnica je nula,doktori samo cekaju ko ce da.im ponudi pare i poklone inace nece ni da mrdnu. Sestre cim dodju na posao prvo piju lafe po sat vremena pa tek onda preuzimaju smenu. Haos

  • Pravednik

    20. jul 2020 | 17:19

    Kod nas bi bilo: "Takvo ste dete dobili." I dobili bi brošuru kome da se javite, a istinu bi saznali....nikada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA