≫ 

Šesti dan zaredom oko 15.000 pozitivnih: U 50 bolnica nema nijednog slobodnog kreveta na intenzivnoj

Do sada 356.000 obolelih i 5.072 umrlih

  • 2
Florida Majami koronavirus Foto: Tanjug/AP

Situacija na Florida gde se šesti dan zaredom broj pozitivnih na korona virus kreće između 10 i 15 hiljada dnevno, postala je izuzetno teško i u 50 bolnica, širom zemlje nema nijednog slobodnog kreveta na jedinicama intenzivne nege.

Kako bi se uticalo na ovako tešku situaciju juče je na snagu stupilo pravilo da svako ko bude primećen bez maske mora da plati kaznu od 50 dolara, a treći put ona će iznosti 500 dolara, prenose američki mediji.

Florida sa do sada 356.000 obolelih i 5.072 umrlih nije samo novi epicenar u SAD, već je među najvećim žarištem na svetu. Kada bi bila samostalna država bila bi odmah posle SAD, Brazila, Indije i Rusije, rame uz rame sa Južnoafričkom Republikom.

Članica Kongresa Dona Šalala, tražila je od guvernera da se zatvori Florida.

Gradonačelnik Majami Biča Dan Gelber uveo je u subotu policijski čas od 20.00 kako bi svi barovi i prostori za žurke bili zatvoreni.

Između ostalog organima reda dodatne problem prave i masivne COVID žurke koje u nameri da šire virus organizuju bande u iznajmljenim luksuznim kućama za odmor.

Tokom večeri policiji stigne i nekoliko stotina pritužbi, na žurke na kojima učestvuje između 50 i 600 članova bandi iz cenralne Floride.

Video: Beskućnici u San Francisku dobijaju metadon, alkohol i kanabis u doba korona virusa

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bgd

    21. jul 2020 | 08:41

    Ja vidim slike prijatelja koji su trenutno na Floridi, pune plaze, niko ne nosi maske, nista mi nije jasno. Pise se jedno slika drugacija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA