≫ 

Ko je otmičar autobusa koji je držao taoce 12 sati: Otac mu je bio poznati naučnik

Ministar unutrašnjih poslova negirao je navode medija da je reč o čoveku sa mentalnim problemima

  • 0

Maksim Krivoš Stepanović (45) pre nekoliko sati oteo je autobus sa najmanje 10 putnika u ukrajinskom gradu Lucku i pretio je da će se razneti. Posle talačke krize koja je trajalo oko 12 sati, on se konačno predao, a policija ga je uhapsila.

Ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Arsen Avakov objavio je da u akciji policije niko nije nastradao.

Ukrajinski mediji navode da je neposredno pre ove otmice Maksim ukrao krstove i ikone u jednoj pravoslavnoj crkvi, a pošto je oteo autobus sa ljudima kazao je novinarima da je postavio eksploziv na još jednoj lokaciji u gradu i pretio da će ga aktivirati daljinski.

Pregovaračke jedinice satima su pokušavale da ubede Maksima da preda i pusti zatočenike, čak je odbio i da razgovara sa suprugom koja se u jednom trenutku pojavila na licu mesta.

Prema pisanju ukrajinskih medija, do predaje je došlo neposredno pošto je predsednik te zemlje Vladimir Zelenskij ispunio Maksimov zahtev - javno je pozvao građane da pogledaju dokumentarac "Zemljani" iz 2005. godine, koji govori o eksploataciji životinja od strane ljudi. Pošto je uhapšen, Zelenskij je sklonio objavu sa "Fejsbuka".

Tražio je takođe da ukrajinski sudovi, ministarstva, tužioci, poslanici i crkva javno objave da su teroristi. Avakov je, takođe, on je demantovao da ovaj 45-godišnji otmičar ima mentalnih problema.

Ko je Maksim Krivoš?

Ukrajinski portal "Obozrevatel" objavio je kako napadač navodno odrastao u akademskoj porodici, a da mu je otac bio poznati pronalazač i naučnik. Takođe, otkriveno je da je Maksim oženjen suprugom koja je poreklom iz Kazahstana i da ima 15-godišnjeg sina.

Osumnjičeni Maksim autor je knjige "Psihologija kriminalca" u kojoj glavni lik odlazi u zatvor sa 18 godina i tamo provodi šest godina.

U knjizi je opisao kako je odrastao u seljačkoj porodici sa dsetoro dece, te da se stalno selio i da je odrastao u čak 13 sela. Roditelji su mu bili učitelji, ali on je sa 17 godina odlučio da naoružan ode u Odesu i tamo postane vođa kriminalne grupe... Tako je i završio iza rešetaka.

Video: Napadač bacio bombu na policiju, oteo autobus sa trudnicom i decom: Filmska drama u Lucku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA