≫ 

Ovo je ostalo od autobusa u kom je 12 sati trajala drama: Kako je predsednik Ukrajine postao heroj

Predsednik je na svojoj Fejsbuk stranici okačio kratak snimak u kom poziva ljude da pogledaju američki dokumetarni film iz 2005. "Earthlings" (Zemljani) u kom se govori o eksploataciji životinja

  • 0
Policija, autobus, Ukrajina

Foto: Facebook/Антон Геращенко

Jučerašnja talačka kriza u Ukrajini završena je posle 12 sati. Naoružani muškarac sa mentalnim problemima pustio je taoce posle 15-minutnog telefonskog razgovora sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim.

Nedugo nakon razgovora, predsednik je na svojoj Fejsbuk stranici okačio kratak snimak u kom poziva ljude da pogledaju američki dokumetarni film iz 2005. "Earthlings" (Zemljani) u kom se govori o eksploataciji životinja. Baš to je bila želja otmičara.

Nekoliko minuta nakon objavljuvanja snimka, muškarac je izašao iz autobusa, a 13 talaca je oslobođeno i svi su nepovređeni.

Osumnjičeni je ranije, posle razgovora sa šefom policije Jevenom Kovalom, oslobodio troje talaca uključujući trudnicu. Napadač je u jednom trenutku ispalio hice kroz prozor autobusa umalo pogodivši samog Kovala.

Ko je osumnjičenini napadač?

 

Kako su preneli mediji, policija je razoružala Maksima Krivoša Stepanoviča (45). Maksim, koji je bio naoružan, pretio je da će razneti autobus, a takođe je tvrdio da je postavio eksploziv u gradu Lutsku i da će ga aktivirati daljinskim putem.

On je u početku odbijao razgovor sa policijom i jedino je pristajao da razgovara sa novinarima, kojima je i otkrio da u autobusu drži trudnicu i decu. Tada je rekao da zahteva punu pozornost i da sve kamere budu uprte u njega.

Stepanovič, koji je uoči napada na Youtube objavio snimak u kom poručuje: "Srećan antisistemski dan, nemojte se zavaravati, slavite istinu!", navodno je napisao autobiografiju, u kojoj je opisao svoje teško odrastanje.

Inače, mediji su objavili brojne fotografije sa lica mesta,  pa se na njima vidi i autobus u kom se odigravala prava drama.  Pronađen je arsenal oruža, a u jednom prozoru ostala je rupa od metka.

Video: Okončana talačka kriza posle 12 sati, otmičar uhapšen

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA