≫ 

Portugal ponovo otvara istragu o silovanju devojke pre 16 godina: Opet se pominje otmičar male Medi

Hejzel Behan je imala 20 godina kada je došla na odmor u Portugal 2004. godine. Dva meseca kasnije, maskirani muškarac se popeo na balkon njenog apartmana i napao je u ranim jutarnjim satima dok je spavala

  • 1
Hazel Behan

Foto: Facebook

Portugalska policija ponovo je otvorila istragu o nerešenom sličaju silovanja žene iz Irske posle 16 godina.

Hejzel Behan (37) veruje da je njen napadač možda Kristijan Brukner, glavni osumnjičeni za otmicu male Medlin Meken. Kristijan je osuđen za silovanje godinu nakon što je Hejzel napadnuta i dve godine pre nestanka Medlin.

Ove nedelje su detektivi prikupili arhivske podarke sa suda u Portimau kako bi videli da li mogu da povežu slučaj sa osumnjičenim. Problem bi mogao da bude to što je dokaz sa potencijalnim DNK uzorkom uništen po naredbi sudije, što je čest slučaj u Portugalu kada osumnjičeni nije identifikovan.

- Istražitelji tragaju za novim dokazima i istraga je ponovo otvorena - rekao je izvor za Sky news.

Hejzel Behan je imala 20 godina kada je došla na odmor u Portugal 2004. godine. Dva meseca kasnije, maskirani muškarac se popeo na balkon njenog apartmana i napao je u ranim jutarnjim satima dok je spavala.

Držao joj je nož na vratu, vezao, a potom silovao nekoliko puta. Pobegao je preko terase.

Prošlog meseca je Kristijan Brukner imenovan je kao glavni osumnjičeni za otmicu male Medi, a Behan je čitala da je osuđen za silovanje pod veoma sličnim okolnostima, te je obavestila policiju.

- Bila sam zabezeknuta kada sam čitala kako je napao ženu 2005, metoda koju je koristio, stvari koje imao sa sobom, kako je isplanirao, sve me je vratilo na moje iskustvo - rekla je ona.

Skotland Jard je potom kontaktirao portugalsku policiju koji su prvobitnu istragu zatvorili posle osam meseci bez pronalaska osumnjičenog.

Behan je osumnjičenog opisala kao mršavog belca, plave kose, sa plavim očima, i da je moguće Nemac. Prema zvaničnim podacima iz dosijea, policija nije našla nikoga ko je odgovarao ovom opisu. Međutim, u drugom dosijeu u koji je Sky news imao uvid postoje fotografije Kristijana B. koji odgovara ovom opisu.

Te fotografije snimila je policija 1999. godine nakon što je uhapšen i deportovan u Nemačku zbog zlostavljanja dece.

Ukoliko portugalska policija sada i nađe vezu, malo je verovatno da će Kristijan da bude optužen s obzirom na to da u Portugalu slučaj silovanja zastareva posle 15 godina.

Video: Ko je Medlin MekKen, devojčica koju traži ceo svet?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hogar

    22. jul 2020 | 14:21

    silovanje zastareva nakon 15god.....ludost treba isto ko za ubistvo nema zastarelosti.... sto pre da menjaju taj zastareo zakon.... sramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA