≫ 

Interpol uhapsio 407 osoba i zaplenio 17.000 lažnih testova na korona virus: Velika akcija policije

U operaciji je razbijeno 19 kriminalnih organizacija

  • 1
Covid Ambulanta, Palilula Ilustracija, Foto: Nikola Tomić

U opsežnoj međunarodnoj operaciji protiv šverca pića, hrane i potencijalno opasnih medicinskih proizvoda, zaplenjeno je 17.000 lažnih testova za korona virus, saopštio je danas Interpol.

U operaciji koju su između decembra 2019. i juna 2020. sproveli Interpol i Juropol u 77 zemalja, zaplenjeno je više od 12.000 tona robe vredne 40 miliona dolara.

U operaciji je razbijeno 19 kriminalnih organizacija i uhapšeno 407 osoba.

Zaplenjeni su i kontaminirani mlečni proizvodi, meso ilegalno ubijenih životinja i falsifikovani medicinski proizvodi.

U Bugarskoj je otkriveno skladište sa sirom zaraženim bakterijom Ešerihija koli, a u Jordanu je zaplenjeno 6.500 litara energetskih pića sa isteklim rokom trajanja i više od sedam tona pokvarenog mleka i sira.

U Južnoj Africi, pošiljka iz Azije koja je trebalo da sadrži medicinsku zaštitnu opremu, u stvari je bila pošiljka morskih plodova, naveo je Interpol.

Video: Haos! Majka na drogama bežala od policije u sumanutoj poteri, na zadnjem sedištu vozila bebu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    23. jul 2020 | 00:50

    A kako u Srbiji vise testovi nisu problem, u martu smo plakali Kinezima za njih a sada samo testiramo. Pitam se da li se rezultati samo fiktivno govore na osnovu simptoma koje kaze pojedinac da se ne bih narod bunio i psiholoski bio smiren a lekarska etika to pravda Svedskim sistemom ko da je bitno ko ima Koronu ko nema ionako se salje u izolaciju a teski slucajevi u bolnicu. Odakle nama ovoliko testova?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA