Buknula korona u klubu u Češkoj: Posle rođendana 98 osoba se zarazilo

U zemlji je juče registrovano 274 novih slučajeva, što je najveći broj od vrhunca zaraze krajem juna

  • 0
Češka koronavirus Ilustracija, Foto: Tanjug/AP

U žarištu korona virusa koje je izbilo u jednom češkom klubu registrovano je 98 pozitivnih slučajeva, među kojima su i fudbaleri iz nekoliko praških klubova, saopštili su danas zdravstveni zvaničnici.

Vlasti sumnjaju da je jedna žena koja nije imala simptome bila izvor zaraze na rođendanskoj proslavi organizovanoj 11. jula u klubu u centru Praga.

Prema navodima praških zdvarstvenih vlasti, 68 posetilaca kluba, sedam zaposlenih i 23 člana porodice i kontakata su pozitivni na korona virus, dok je još 237 stavljeno u karantin.

Nakon pisanja nekih medija da su se neki od posetilaca zarazili deleći jednu slamčicu, od ljudi je zataraženo da održavaju socijalnu distancu, a Praško telo za javno zdravlje je izdalo preporuku građanima da konzumiraju piće iz sopstvene čaše.

U zemlji je juče registrovano 274 novih slučajeva, što je najveći broj od vrhunca zaraze krajem juna, zbog čega je češki premijer Andrej Babiš rekao da bi nošenje maski moglo da ponovo bude obavezujuća mera u određenim zatvorenim prostorima.

Ukupan broj zaraženih od korona virusa u Češkoj iznosi 14.570, međutim, broj hospitalizovanih iznosi 141, što je trećina zaraženih tokom vrhunca u aprilu.

U Češkoj je 364 osoba umrlo od korona virusa.

Video: Presek stanja u Srbiji: Devet preminulo

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA