≫ 

Ilon Mask je napisao "Smaknućemo svakog koga želimo": U igri su zalihe litijuma, da li se šalio?

Da li je u pitanju Maskova ironija ili težak međunarodni incident i dalje nije jasno

  • 1
Elon Musk, Ilon Mask Ilon Mask / Foto: Tanjug/AP

Milijarder Ilon Mask napisao je na Tviteru "Smaknućemo svakog koga želimo" u odgovoru tviterašu koji je tvrdio kako je američka vlast organizovala svrgavanje predsednika Bolivije Eva Moralesa da bi došla do zaliha litijuma u toj zemlji. Dok jedni tvrde da se Mask šalio, drugi misle da je otkrio međunarodnu zaveru, a u raspravu se uključio i Morales.

Da li je u pitanju Maskova ironija ili težak međunarodni incident i dalje nije jasno, ali je vlasnik "Spejs iksa" i osnivač "Tesle" ponovo napravio pravu oluju na internetu, piše Sputnik.

Mnogi na društvenim mrežama misle da je Mask bio ironičan, aludirajući na uplitanje bogatih država Zapada u unutrašnja pitanja drugih zemalja, budući da je kasnije dodao kako njegova kompanija dobija litijum za izradu baterija i drugih komponenti iz Australije. Drugi korisnici društvenih mreža, međutim, tvrde da je Mask ovim tvitom razotkrio kršenje međunarodnog prava i "zločine protiv čovečnosti" i ko stoji iza svrgavanja Eva Moralesa sa mesta predsednika Bolivije prošle godine.

​Bilo je i onih koji su komentarisali da "zakoni postoje kako bogati ne bi morali da ih poštuju".

U raspravu na Tviteru uključio se i Evo Morales, koji je napisao kako je to "još jedan dokaz da je pozadina njegovog svrgavanja litijum", te da će "uvek braniti svoje resurse".

​Novinar Maks Blumental napisao je kako je "kralj obnovljive energije Ilon Mask praktično preuzeo odgovornost za puč u Boliviji samo nekoliko meseci pošto je planirao da se sretne sa (brazilskim predsednikom) Bolsonarom zbog otvaranja Tesline fabrike u litijumom bogatom Brazilu".

 

​Ovo nije prvi put da Mask izaziva međunarodnu pažnju svojim komentarima na Tviteru, pošto je ranije najavljivao da će da proda svu svoju imovinu, da će da bombarduje Mars, da će da ugrađuje čipove u mozak, a kada je postao otac, objavio je da je detetu dao šifrovano ime.

Video: Bili smo u selima koja leže na litijumu - naša budućnost je bela

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA