Vrtoglavi skok zaraženih koronom u Nemačkoj i Francuskoj, zbog ekonomije ne uvode blokadu države

U Nemačkoj, broj novozaraženih u petak je dostigao 815, što je najveći dnevni porast u toj zemlji od sredine maja

  • 6
Korona virus, koronavirus, London, Pariz Ilustracija, Foto: Tanjug/AP

Pored Španije, koja je zbog naglog porasta broja novih slučajeva korona virusa ovih dana u središtu pažnje svetske javnosti, sa istim problemom suočavaju se i Francuska i Nemačka.

Drugi dan za redom, broj novozaraženih u Francuskoj juče je premašio 1.000 ljudi, koliko je približno dnevno iznosio u vreme kada su u maju u toj zemlji ublažene stroge restriktivne mere uvedene zbog pandemije korona virusa, navodi BBC.

Premijer Žan Kasteks najavio je da će putnici koji se vraćaju iz bilo koje od 16 država svrstanih među visoko rizične zemlje kada je reč o opasnosti od zaraze biti testirani odmah po pristizanju u Francusku, ali je istakao da iz ekonomskih razloga želi da izbegne povratak na potpuni karantin.

Vlasti u Francuskoj - u kojoj je novim korona virusom do sada zaraženo više od 217.000 ljudi, a broj preminulih od korona virusa ukupno iznosi oko 30.000 - stanovništvu su preporučile da ne putuju u španski region Katalonija, koji beleži značajan porast broja zaraženih.

U Nemačkoj, broj novozaraženih u petak je dostigao 815, što je najveći dnevni porast u toj zemlji od sredine maja, dok je juče bio takođe visok - 781.

Kako prenosi BBC, nemački ministar zdravlja Jens Špan najavio je da bi vlada mogla uvesti obavezno testiranje za putnike koji dolaze iz visoko rizičnih zemalja, kao što su SAD, Brazil i Turska.

Video: Pretrpane bolnice u Francuskoj i snimci koji lede krv u žilama

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ....

    26. jul 2020 | 18:36

    Ma jel moguće,pa kako sad Srbi nemogu tamo odakle sad korona,vi ćete da nam solite pamet i da se pravite pametni,za vas smo i da lupamo u serpe i da pustimo derbi i izbore i splavove i žurke i svadbe i slavlja i proteste i šta god i da nas j...e za vaše poraze u prvom i drugom svetskom ratu i da nam otimate KOSOVO,opet smo institucija

  • ha

    26. jul 2020 | 20:02

    815, pa šta je vama,Nemačka je 10 puta veća od Srbije što znači 85 a kod nas preko 400,alooo ??????????????

  • Tara

    26. jul 2020 | 18:40

    Naravno da je u porastu videcemo rezultat kad se vrate sa godisnjeg odmora iz dve najvece republike a to je pocetkom septembra divljaju po spaniji dobro su spanci na kaznama zaradili prosle nedelje je pisalo samo uu palma de majorki oko 600 hiljada eura zbog ne nosenja maski.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA