• 0

U Britaniji je nestalo više od 900 sekusalnih prestupnika: Većina se sakrila istim trikom

Sve traje samo 15 minuta i nakon toga nestaju i policija im teško ulazi u trag

  • 0
Nasilje u porodici

Foto-ilustracija: Shutterstock

Više od 900 seksualnih prestupnika u Velikoj Britaniji "nestalo" je sa policijskog radara, za mnoge se misli da su prikrili identitet promenom imena, a da to nisu prijavili vlastima, otkrio je Skaj Njuz.

Registrovani seksualni prestupnici imaju obavezu da, kada promene ime i prezime, policiji to i prijave, što je učinilo više od 1.300 seksualnih prestupnika.

Organizacija Savez za bezbednost upozorava da, iako je prekršaj za registrovane seksualne prestupnike da menjaju svoje ime bez obaveštavanja vlasti, to nije dovoljan podsticaj da to ne urade - budući da je to lako i uobičajena praksa.

Jednostavni postupak podnošenja zahteva za promenu identiteta traje 15 minuta onlajn.

Nakon zahteva na osnovu akta o slobodi informacija policijskim snagama u Engleskoj i Velsu, utvrđeno je da je bilo 1.349 počinitelja seksualnih zločina koji su obavestili vlasti da su promenili ime.

Promena imena otežava privatnim licima da putem interneta provere istoriju neke osobe. Ali što je još više zabrinjavajuće, Savez za bezbednost je, pored ove brojke, takođe pitao policijske snage koliko je seksualnih prestupnika nestalo.

Podatke je pružilo samo 16 policijskih uprava, a "nestalo" je ukupno 913 prestupnika. Misli se da su mnogi od njih promenili ime i odlučili da to ne kažu policiji.

Video: Ko je Medlin MekKen, devojčica koju traži ceo svet?

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima