Ubice Kožara i Hadžića pobegle gliserom? Veruje se da su stigli do Epira ili Albanije

Policija je ispitala više osobe zbog ubistva dvojice pripadnika škaljarskog klana, ali do sada niko nije uhapšen

  • 5
Alan Kožar

Foto: vijesti.me/Savo Prelević

Grčka policija intenzivno radi na rasvetljavanju ubistva Baranina Alana Kožara i Damira Hadžića i pokušava da utvrdi da li su se napadači, nakon što su ispalili 29 hitaca u pripadnike škaljarskog klana, sakrili na Krfu ili su pobegli gliserom do obala Epira ili Albanije.

Kako prenose grčki mediji, u tamošnjoj policiji su zabrinuti zbog činjenice da su se u pola godine u Grčkoj desila dva obračuna crnogorskih kriminalnih grupa, u kom su stradala četiri pripadnika škaljarskog klana.

Cofru press podseća na dvostruko ubistvo koje se u januaru dogodilo u kafani na grčkom području Vari kada su likvidirana dvojica vođa škaljarskog klana Igor Dedović i Stevan Stamatović.

Pola godine kasnije nepoznati napadači su locirali Kožara i Hadžića koji su prethodna dva meseca boravili u vili u Halikounasu, misleći da su uspeli da sakriju tragove, piše Pobjeda. Kako pišu grčki mediji, žrtve su se vratile sa plaže kada su ubice iz zasede u njih ispalili 29 hitaca, iz dva oružja, ne ostavljajući šansu da prežive. Na mestu zločina pronađeno je više od 30 čaura.

Iako su sa sobom imali oružje, Kožar i Hadžić  nisu stigli da reaguju i uzvrate vatru. Osim oružja, grčki istražitelji su kod žrtava pronašli falsifikovana dokumenta i zatražili od kolega iz Slovenije potvrdu da su ubijeni njihovi državljani.

Vila, Krf, Alan Kožar i Damir Hodžić

Luksuzna vila u kojoj su ubijeni škaljarci boravili Foto: greekvillasboutique.com

Kožar je, kako pišu mediji, imao falsifikovana dokumenta i putovao sa pasošem Slovenije pod imenom Robert Bitenc, dok je Hadžić koristio slovenački pasoš na ime Martina Pospišeka.

U apartmanu je pronađeno 11.500 evra, a zaplenjen je i pištolj glok, koji je, kako se sumnja, pripadao jednoj od dve žrtve.

 Veza dva ubistva

 

Grčka policija procenjuje da su članovi dve kriminalne grupe - škaljarskog i kavačkog, smešteni u različitim delovima te zemlje i sumnja da su likvidacije u Vari i na Krfu povezane.

Corfu press podseća da je grčki specijalni policijski tim, nakon ubistva Dedovića i Stamatovića, otišao u Srbiju radi prikupljanja informacija o crnogorskim kriminalnim grupama.

Stamatović Stevan  Igor Dedović, pucnjava ubistvo Atina

Ubijeni Dedović i Stamatović Foto: MUP RS, Printskin: Youtube/OneTV

Cilj grčke policije bio je da, u saradnji sa srpskom policijom, pronađe „jezgra“ kriminalaca u srpskoj i crnogorskoj "zajednici" u Atini.

Pored toga, grčka policija je ispitivala moguću umešanost crnogorskih kriminalnih grupa u ilegalne aktivnosti u Grčkoj koje se odnose na krijumčarenje droge i cigareta.

Grčka policija saslušala je više osoba u okviru istrage likvidacije Igora Dedovića, Stevana Stamatovića, Alana Kožara i Damira Hadžića, ali za sada niko nije uhapšen.

Video: Mesto likvidacije u Atini: Ovde su ubice hladnokrvno izrešetale Škaljarce naočigled dece

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gm

    27. jul 2020 | 17:05

    Samo ih treba pustiti....

  • N.S.

    27. jul 2020 | 19:30

    Šta ima da dolaze u Srbiju?!To su CG državljani i neka idu tamo...Naši bi trebali da im zabrane ulaz u Srbiju i to trajno!!!

  • V5

    27. jul 2020 | 19:03

    Ubice su pod morem, prodju do crne gore i tamo isplove, samo niko to i ne kontroliše, jer izaći sada iz Grčke je nezamislivo mislim na ubice, Klan je ojačao finansijski tako da za njih to nije ništa, čim se ukloni konkurencija zarada raste,..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA