≫ 

Portorikanka žestoko zaratila sa Albancima zbog objave Dua Lipe: "Kosovo nije država, to svi znamo"

- Ne pomeraš granice jedne zemlje tek tako i posle kažeš da nisi mislio da uvrediš bilo koga - poručila je lepa Portorikanka

  • 67
anniaire mar, srbija mapa Foto: Instagram/anniairemar, Shutterstock

Ko zna koliko će još vremena proći pre nego što se bura koju je pevačica Dua Lipa podigla objavivši na svom Instagram profilu kartu takozvane "Velike Albanije", i nakon što je rekla da "Kosovo nikad nije i nikad neće biti Srbija". I dok se Srbi svim silama ovih dana trude da nadjačaju Albance u prepirkama, potpuno neočekivano postali smo bučniji za još jedan glas - i to iz Portorika.

Na hiljade i hiljade komentara ispisano je ispod posta Dua Lipe sa kartom takozvane "Velike Albanije". Objašnjavali su Srbi zašto je Kosovo oduvek neodvojivi deo Srbije, a Albanci da to nikad nije bilo, a onda se oglasila ona: lepa Portorikanka. Iznoseći sve same činjenice odgovorila je Albancima, a potom ušla i u ozbiljan verbalni rat sa njima, čvrsto zauzimajući srpsku stranu.

Ona je prvo prokomentarisala same objave Dua Lipe.

- Ako želiš poštovanje, moraš ga pokazati svim kulturama. Ta slika koju si postavila nije istinita, ne pokazuje pravo stanje stvari i vređa ljude koji su nekada išli u rat, i koji trpe posledice zbog tih granica. Kosovo nije država i svi znamo da na toj slici nisu granice Albanije, zato ne govori da nisi htela da povrediš ikoga. Ja sam Portorikanka i poznajem srpsku istoriju, kako je moguće da ti ne znaš svoju istoriju i činjenice?

Albanci su je potom pitali kako je moguće da Kosovo nije država kad Albanci čine 92 odsto stanovništva na Kosovu i poručili joj da se ne meša u stvari o kojima ne zna ništa.

- Čini mi se da ja znam mnogo više nego vi. Pročitajte bilo koji izvor i videćete da većina zemalja nije priznala Kosovo kao državu. Zapravo, samo 30 odsto zemalja je priznalo i to je činjenica. Što se populacije tiče, da znam da je većina albansko stanovništvo, ali samo zato što su ih Srbi prihvatili, plaćali njihovo obrazovanje i pomogli im sa svim drugim stvarima. Albanska mafija je potom počela da otima od Srba ono što im pripada. Mogla bih da nastavim dalje, ali mislim da sam dokazala da poznajem srpsku istoriju - napisala je lepa Portorikanka.

Na konstataciju Albanaca da je njima dovoljno što je Amerika priznala nezavnost tzv. Kosova, ona im je ona još žustrije odgovorila.

- Kao prvo, ja sam državljanka Amerike jer sam iz Portorika, a ako niste znali, to je jedna od američkih država. I da, znam da je Kosovo priznato kao država od strane Amerike, ali znam i da je priznato u vreme kada je Bil Klinton bio predsednik. Klinton je takođe bombardovao Kosovo samo zato što su mu se Srbi usprotivili. Ako vam druge zemlje koje nisu priznale tzv. državu Kosovo ništa ne znače, to je druga stvar, ali sve države su važne, ne samo SAD.

- I samo da bude jasno, ja ne mrzim Kosovo, niti volim Srbiju, samo iznosim činjenice. A ova slika koju je Dua Lipa postavila je pogrešna i uključuje mnoge države pored Srbije. Taj njen post je pogrešan. Ne pomeraš granice jedne zemlje tek tako i posle kažeš da nisi mislio da uvrediš bilo koga - dodala je.

Potom je uputila završnu poruku Albancima.

- Jasno je da niste preterano obrazovani i zato vam je u redu ovakvo njeno ponašanje. Ovde nije reč samo o Srbiji, već i o Makedoniji, Crnoj Gori, Grčkoj i ne moraš da budeš iz tih krajeva da bi to znao. Suviše ljudi je propatilo zbog tih granica.

Video: Kako su četiri Albanke sa Kosova postale najveće muzičke zvezde?

(J. S)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ania Vasallo

    27. jul 2020 | 21:11

    Wao, cant believe that my comments in Instagram made it here, I apologize if my thoughts didnt came out right cause my first language is Spanish, I'm very humble with this recognition, thanks

  • Puerto Rico

    27. jul 2020 | 21:19

    ❤❤❤❤❤❤❤❤❤

  • Brka

    27. jul 2020 | 22:45

    O, šiptari, pogodila vas istina o intelektualnom nivou koji posedujete, moralu, čovečnosti pa se javljate?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA