"Zaobilazite Antverpen, rizično je": Belgija ima sve više obolelih, uveden policijski čas

Ministarsvo spoljnih poslova Holandije preporučuje svojim građanima da mogu da putuju kroz Anteverpen, ali da se ne zaustavljaju, čak ni da sipaju gorivo

  • 1
Belgija koronavirus Foto: Tanjug/AP

Belgija u poslednjoj nedelji jula beleži prosečno 328 novoinficiranih korona virusom na dnevnom novou.

Broj inficiranih virusom Covid-19 u Belgiji sada iznosi 32 zaražena na 100 hiljada stanovnika, što je povećanje od 177 procenata u odnosu na sredinu jula, a uveliko prelazi i dalje zvanični prosek EU od 20 inficiranih na 100 hiljada građana.

Najviše registrovanih novih slučajeva korona virusa je u drugom po veličini gradu Belgije Antverpenu, gde je tokom nedelje uveden i policijski čas u cilju zaustavljanja širenja virusa.

Holandija je Antverpen stavila u tzv "narandžastu zonu" rizika i upozorila svoje građane da ”zaobilaze” taj grad i njegovu okolinu.

Ministarsvo spoljnih poslova Holandije preporučuje svojim građanima da mogu da putuju kroz Anteverpen, ali da se ne zaustavljaju, čak ni da sipaju gorivo.

Video: Belgijska policija napala EU parlamentarku, posle govora o incidentu briznula u plač

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aki

    29. jul 2020 | 12:44

    Čista laž!!! Na ovaj način se migranti zadržavaju na granicama zemalja koje nisu u EU.Sve to je maslo Nemaca koja se bavi istim lažima o povećanom broju zaraženih kod njih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA