≫ 

Na prvom mestu tzv. Kosovo pa Srbija: Nemci objavili odakle im dolazi najveći broj zaraženih koronom

Većina novozaraženih, tačnije 6.809 osoba, inficiralo se korona virusom u Nemačkoj

  • 2
Koronavirus, korona virus, Nemačka Foto: Tanjug/AP

Nemačkoj preti novi nalet korona virusa. Broj inficiranih je skočio poslednjih dana, a vlasti čine sve napore da zauzdaju širenje i izbegnu drugi talas korona virusa.

Naime, istraživači Instituta Robert Koh za kontrolu zaraznih bolesti ističu da je od kraja juna do kraja jula registrovano 7.977 novih slučajeva, te smatraju da je skok zaraženih rezultat popuštanja mera. Naime, u tom periodu dozvoljeno je putovanje iz Nemačke u druge evropske zemlje uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo.

Većina novozaraženih, tačnije 6.809 osoba, inficiralo se korona virusom u Nemačkoj, odnosno osobe koje su se zarazile u bolnicama, domovima za negu, ustanovama za azil, religijskim i porodičnim okupljanjima i dr. Ostatak čine “uvezeni” slučajevi zaraze, a nemački stručnjaci su utvrdili iz kojih delova Evrope je stigao najveći broj importovanih slučajeva korona virusa, prenose tamošnji mediji.

Prema navodima instituta, najviše je došlo sa teritorije samoproklamovanog Kosova - 303 inficiranih, potom iz Srbije (242), a zatim slede Turska sa 70 slučajeva, BiH sa 67, Rumunija sa 36, Hrvatska 29 i Bugarska sa 27 osoba.

Potom su na listi Severna Makedonija i Holandija sa po 24 slučaja, a više od polovine importovanih slučajeva došlo je iz Jugoistočne Evrope, zaključuje nemački portal “Local.de”.

Prema poslednjim podacima, 208.811 osoba je zaražane koronavirusom u Nemačkoj, a 9.212 preminulo je od ove infekcije.

Video: Gvozdena disciplina je ključ uspeha: U Nemačkoj ne nose maske, al jedno pravilo poštuju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nes

    30. jul 2020 | 11:53

    Znači iz Srbije u svakom pogledu. Kosovo je Srbija.

  • Srbin

    30. jul 2020 | 18:07

    Kako ono to znaju kad niko ne radi testove na ulazu u zemlju, evo ja sam prosle nedelje sleteo avionom iz beograda u Nemacku niko nista nije ni pitao, sa mojim je sleteo i avion iz Majorke, niko nije imao test i svi su usli u nemacku bez problema i karantina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA