U Melburnu od danas 6 nedelja potpune blokade: Zatvorene radnje, građani strahuju zbog hrane

Ulice su od jutros prazne

  • 5
Melburn blokada Australija koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Melburn, drugi po veličini grad u Australiji, od danas je pod potpunim karantinom, koji će trajati šest nedelja pošto se vlasti bore sa drugim talasom korona virusa.

Tokom karantina većina radnji i preduzeća biće zatvorena, što je izazvalo zabrinutost stanovnika zbog nedostatka hrane, prenosi Rojters.

Od jutros su prazne ulice u gradu od pet miliona stanovnika, prestonice savezne države Viktorije, koja je u poslednja 24 sata prijavila 471 slučaj korona virusa i osam preminulih.

U Australiji sada ima ukupno oko 20.000 slučajeva Kovida-19 i 255 preminulih, što je, međutim, i dalje manje od mnogih drugih razvijenih zemalja.

Međutim, pandemija u Viktoriji preti da se prelije u druge savezne države. Novi Južni Vels prijavio je u sredu 12 novih slučajeva korona virusa, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 483. U drugim saveznim državama i teritorijama nije bilo prijavljenih slučajeva korona virusa.

- Jednom smo zaravnili krivu i ponovo ćemo to učiniti - rekao je novinarima ministar zdravlja Greg Hunt.

Premijer Viktorije Danijel Endrus pozvao je građane Melburna, koji su već prošli kroz nedelje teških restriktivnih mera, da ostanu smireni usled porasta potražnje u supermarketima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubiša

    6. avgust 2020 | 10:25

    A je l' ima demonstracija? Nema? Izgleda da su oni mnogo, mnogo pametnuji od nas.

  • Mirjana

    6. avgust 2020 | 11:59

    Total a kontrola nad ljudima. Po toliko vrucini da to rade? Narod sve vise kapira, dolazi do svesti. Ako sada mnogi be ustanu, propast covecanstva.

  • Čudno

    6. avgust 2020 | 20:26

    Kako tako napredna zemlja nije već pred otkrićem vakcine ili leka?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA