Osumnjičeni za otmicu male Medi pred sudom dokazao grešku: Nemačka nije pratila proceduru?

Nemac (43) je izručen iz Italije u Nemačku pre dve godine, po poternici, a kasnije osuđen za silovanje 72-godišnje Amerikanke u Portugalu

  • 4
Christian Brueckner, Madeleine McCann

Foto: Tanjug/AP, bild.de

Nemačke vlasti nisu sledile ispravne procedure prilikom ekstradicije glavnog osumnjičenog za otmicu devojčice Medlin Meken, rekao je savetnik vrhobnog evropskog suda.

Kristijan B, protiv kog se vodi istraga zbog nestanka deteta, osporio je svoj evropski nalog za hapšenje izdat zbog optužbi sa silovanje iz 2005. godine.

Nemac (43) je izručen iz Italije u Nemačku pre dve godine, po poternici, a kasnije osuđen za silovanje 72-godišnje Amerikanke u Portugalu.

Njegov pravni tim osporio je validnost izručenja i nemački sud zatrađio je smernice od Evropskog suda pravde sa sedištem u Luksemburgu, piše Skaj njuz.

U neobavezujućem mišljenju, Evropski sud pravde je rekao da bi nemačke vlasti trebalo da dobiju dozvilu od Italije za optužbu za silovanje. Pravodnažna presuda po njegovoj žalbi biće donesena naknadno.

Silovanje Amerikanke dogodilo se u Praja da Luzu, istom portugalskom letovalištu gde je nestala trogodišnja Medlin dve godine kasnije.

Devojčica je bila na domoru sa porodicom kada je nestala iz spavaće sobe, što je pokrenulo potragu koja traje više od deceniju.

Ranije ove godine je Kristijan B. imenovan kao glavni osumnjičeni za nestanak male Medlin, a veruje se da je devojčica mrtva.

Kristijan B. je živeo nedaleko od mesta Medinog nestanka i podaci sa mobilnog telefona dokazuju da je bio blizu apartmana sat vremena pre nestanka.

Ovaj nemac je živeo godinama u Portugalu i redovno putovao na relaciji do Nemačke. Trenutno se nalazi u zatvoru u Nemačkoj, gde služi kaznu za silovanje i posedovanje droge. Međutim, njegova kazna za posedovanje narkotika završava u januaru, a tužioci strahuju da će mu se izgubiti svaki trag kada bude pušten na slobodu.

Video: Ko je Medlin MekKen, devojčica koju traži ceo svet?

(N. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hogar

    6. avgust 2020 | 15:14

    sta ti je pravda po EU standardima... mozes da silujes, ubijes, pedofilicar da budes... i. nista se ne sekiraj bices na slobodi... strasno

  • KALIMERA

    6. avgust 2020 | 15:08

    BEZ KOMENTARA

  • Mirjana

    6. avgust 2020 | 16:18

    Gde bi mogla biti, nego kod andjela na nebu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA