Ko će prvi do vakcine protiv korone? Tramp kaže da će je Amerikanci imati do novembra

Izjava predsednika Trampa dolazi posle saopštenja Stejt departmenta koji je izdvojio 104 miliona dolara za kupovinu špriceva

  • 14
Vakcina, rukavice, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp kazao je da postoji mogućnost da vakcina protiv korona virusa bude gotova oko 3. novembra kada bi trebalo da budu održani predsednički izbori u toj zemlji.

Upitan za tačan datum kada bi vakcina mogla da bude spremna, Tramp je rekao:

- Pre kraja godine, mogla bi da stigne i mnogo ranije.

Jedan od novinara upitao je da li će to biti pre 3. novembra, predsednik je odgovorio:

- MIslim da je to u nekim slučajevima moguće, ali otprilike u to vreme.

Izjava predsednika Trampa dolazi posle saopštenja Stejt departmenta koji je izdvojio 104 miliona dolara za kupovinu špriceva.

Ova ustanova objasnila je da se odlučila za ovaj potez kako bi što pre moglo da se počne sa vakcinacijom stanovništva kada Administracija za hranu i lekove (FDA) odobri tu vakcinu.

- Špricevi i igle su neophodni u strategiji nacije u borbi protiv korona virusa, te će u periodu od 12 meseci biti kupljeno 500 miliona špriceva, a do kraja godine biće isporučeo više od 134 miliona - stoji u objavi za medije.

Kako ističe Sputnjik, američka vlada daje kompanijama milijarde dolara za milione doza eksperimentalne vakcine pre nego što je pokazano kako zapravo deluju i prave zalihe za masovnu distribuciju. oni se nadaju da će barem neka od više njih biti bezbedna i efektivna.

Prema poslednjim podacima, više od 4,8 miliona ljudi zaraženo je koronavirusom, dok je preko 159.000 osoba umrlo od COVID-19.

Video: Kako će izabrati pravu vakcinu koja treba da se nabavi za građane Srbije

(M. Lj)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🤨

    6. avgust 2020 | 20:52

    Vakcina?! A ne znaju ni šta je korona, ni kako da se bore protiv nje? Ovo sve nije normalno

  • Zašto

    6. avgust 2020 | 20:51

    Vakcine, Rusi imaju lek( tablete) pa ko hoće!?

  • Zarko

    6. avgust 2020 | 20:48

    Uspjeli su da sruse ekonomiju, da naprave narod gladnim, da poljoprivrednike naceraju da bacaju tone povrca, da nas naceraju da nosimo brnjice.Svaka cast.Zbog cega sve ovo?Zbog nekog virusa o kome ne znamo nista, ne znamo simptome.Strasite narod o brojem smrti i brojem oboljelih a kao da prije niko nije oboljevao ni umirao.Bravo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA