≫ 

Daniel pobegao iz zatvora u Nemačkoj, hapšen u Srbiji i Mađarskoj, sad je opet iza rešetaka

Ponovo je iza rešetaka 18 meseci kasnije

  • 0
Daniel Vojnović Foto: Polizei Bielefeld

Daniel V., koji je u martu prošle godine pobegao iz nemačkog zatvora Verl, sada 18 meseci kasnije ponovo je završio iza rešetaka u ovom zatvoru.

Nakon odiseje kroz nekoliko evropskih zemalja, odbegli zatvorenik se vraća u zatvorsku ustanovu Verl. Daniel se u pratnji roditelja predstavio u utorak pravosudnim organima.

Time je, piše nemački portal "soester-anzeiger.de", okončano bekstvo dugo skoro godinu i po dana ovog 33-godišnjaka, koji je okvalifikovan kao opasan.

Podsetimo, on je postao poznat javnosti kada je 20. marta 2019. godine pobegao iz pritvora u Nemačkoj prilikom posete roditeljima, u njihovoj porodičnoj kući u Bad Salzuflenu. On se zaključao se u kupatilo svojih roditelja, skočio kroz prozor i pobegao u automobilu svojih roditelja.

Hapšen u Srbiji, pa u Mađarskoj

U međuvremenu, navodi nemački medij, izdržao je zatvorsku kaznu u trajanju od 60 dana u Srbiji nakon što je navodno ukrao automobil njegovog strica i uleteo u tuču. Kada je uhapšen, imao je dva noža i marihuanu sa sobom, kao i ukradeni "ajfon". Iz Srbije je pušten iz pritvora 23. marta ove godine i bio je na slobodi.

Potom je prešao preko kopna u Mađarsku, gde je uhapšen na granici na osnovu evropskog naloga za hapšenje.

U Mađarskoj je bio zadržan do kraja jula. Međutim, pošto Mađari ne znaju za preventivni pritvor kao oblik sprovođenja, pušten je na slobodu, navodi pomenuti medij.

Vratio se kod roditelja, pa u zatvor

Automobilom i verovatno u pratnji poznanika, Daniel je početkom avgusta ušao u Nemačku preko Austrije, javio se roditeljima u Bad Salzuflenu i tamo proveo noć 4. avgusta. Tada se prijavio svojoj advokatskoj kancelariji i tako okončao bekstvo. Vojnović je uhapšen i proveo je jednu noć u policijskom pritvoru.

Nakon identifikacionih mera, u sredu ga je pokupila Kazneno-popravna ustanova Bielefeld-Brackvede i vratila ga u zatvor Verl. Sada je stigao tamo. Prema rečima upravnika zatvora Tomasa Koninga, tamo će prvo biti u karantinu 14 dana zbog korona virusa. Za to postoji posebna soba. Zatim će se preseliti u novu sobu u preventivnom pritvoru Verl.

Upravnik je rekao da će olakšice, koje je Daniel imao prethodnog puta, neće biti nastavljene, jer je upravo njih iskoristio da pobegne. 

U februaru 2015. godine osuđen je na tri godine i osam meseci zatvora zbog nanošenja teških telesnih povreda sa upotrebom poluautomatskog pištolja. Po isteku kazne, u martu 2018. godine bio je u preventivnom pritvoru u Verlu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA