Detalji iz knjige koja otkriva Trampov "prljav veš": Zlatni tuš, ljubavnice i Putinove ucene

"Video sam pravog Trampa, u striptiz barovima, na tajnim poslovnim sastancima i u situacijama u kojima je otkrio kakav je zaista", piše njegov bivši lični advokat u novoj knjizi

  • 3
Michael Cohen Majkl Koen Donald Tramp knjiga

Foto: Tanjug/AP

Bivši advokat i blizak saradnik Donalda TrampaMajkl Koen (53) objavio je isečke iz svoje knjige o Trampu u kojoj otkriva neke prilično skandalozne stvari o američkom predsedniku, uključujući i to da je svedočio "zlatnom tušu", piše Dejli mejl.

Koenovi memoari zovu se "Disloyal", odnosno "Nelojalan", a u njima otkriva da Trampa krasi mafijaški mentalitet.

- Osim njegove žene i dece, ja poznajem Trampa bolje od ikoga drugoga - kaže Koen i dodaje da je upravo on pogurao Trampa u predsedničku trku 2015.

- Na neki način, poznavao sam ga i bolje od porodice, jer sam video pravog Trampa, u striptiz barovima, na tajnim poslovnim sastancima i u nekim drugim situacijama u kojima je otkrio kakav je zaista: prevarant, lažov, nasilnik, rasista, predator - otkrio je Koen.

U prvom delu knjige, objavljenom na veb stranici DisloyalTheBook.com, Koen tvrdi da Tramp "nema pravih prijatelja".

- Nema nikoga kome dovoljno veruje da bi mu poverio svoje tajne. Deset je godina imao mene, ja sam uvek bio tu za njega, a pogledajte šta mi se dogodilo - kaže Koen, prenosi Jutarnji.hr.

Knjiga sadrži Koenova priznanja o nekim vlastitim nedelima zbog kojih je osuđen na tri godine zatvora.

Michael Cohen Majkl Koen Donald Tramp knjiga

Foto: Tanjug/AP

- U Trampovo ime sam vršio pritisak na građevinare, uništavao poslovne partnere, lagao Melaniju kako bih prikrio njegove afere i maltretirao i vikao na one koji su bili pretnja Trampovom usponu - dodaje on.

- Od zlatnih tuševa u seks-klubu u Las Vegasu, poreznih prevara, preko dogovora s korumpiranim službenicima bivšeg Sovjetskog saveza, pa sve do ućutkavanja bivših ljubavnica, ja nisam bio samo svedok predsednikovih dela - ja sam bio njihov aktivni učesnik - kaže Koen.

Osim "zlatnog tuša" u Las Vegasu, Koen spominje i navode sadržane u tzv. Dosijeima Steele, odnosno Dosijeima Tramp (istrazi pokrenutoj od strane demokrata 2016. kojom su želeli dokazati Trampone nedopuštene veze s Rusijom), a koji uključuju i tvrdnju da je ruski predsednik Vladimir Putin ucenjivao Trampa još od vremena kad je ovaj bio u Moskvi na izboru za Mis Univerzum 2013. i kad je, navodno, gledao prostitutke kako uriniraju po krevetu zato što je pre u tom krevetu spavao Barak Obama.

Koen nastavlja da Tramp zaista jeste sarađivao s Rusima, ali ne na tako sofisticiran način kako to misle njegovi protivnici.

- Znam da istraga Roberta Milera nije bila lov na veštice. Tramp je varao na izborima uz podršku Rusije, jer je stalno pobeđivanje bez obzira na cenu njegov poslovni i životni model - napisao je.

Koen kaže kako se Tramp Putinu predstavljao kao jedan od njegovih korumpiranih oligarha milijardera.

- To pouzdano znam jer sam lično učestvovao u razgovorima i obaveštavao njegovu decu o svim novostima. Čak i kao kandidat za predsednika, bezočno je lagao američku javnost da nema nikakve veze s Rusijom - kaže Koen.

Kaže kako je deset godina bio osoba od najvećeg Trampovog poverenja te da je Tramp bio prva osoba s kojom bi se čuo ujutro i poslednja s kojom bi se čuo uveče te da bi tokom dana i do 50 puta bio u njegovoj kancelariji.

- Znam da u njegovom ormaru ima jako puno kostura jer sam ih ja lično tamo sakrio - kaže Koen i dodaje kako mu je Tramp više puta rekao da ga smatra članom porodice, a on mu je, naivno, verovao.

Donald Trump, Melania Trump, Donald Tramp, Melanija Tramp

Foto: Tanjug/AP

Koen zatim kaže i kako se bojao da će ga Trampove pristalice ubiti nakon svedočenja pred Kongresom te da ga je i sam Tramp želeo videti mrtvog. Sam Tramp uvek se ponašao poput mafijaškog bosa i znao kako da dođe do onoga što želi.

Koen kaže kako je delove knjige napisao u zatvoru želeći završiti to poglavlje svoga života. No takođe kaže i kako je uveren da i sam Tramp zna da mu sledi zatvor, nazivajući to karmom nakon što je tokom predsedničke kampanje pozivao da se u zatvor strpa Hilar Klinton.

Štaviše, Koen smatra da Tramp želi doživotno ostati predsednik kako bi izbegao zatvor te dodaje kako se Tramp 'nikada ne šali'.

Koen dalje govori i o onom nepoznatom, unutrašnjem Trampu, koji je izgubljen i sam bez ljudi koji su mu potrebni.

- Gledajući Trampa na večernjim vestima iz zatvorske TV sobe, bilo mi ga je gotovo žao - kaže Koen.

- Poznajem ga dobro i mogu da dešifrujem njegove tikove i gestove. Vidim pogled u njegovim očima kad besni i luduje, traži nekoga ko bi za njega mogao odraditi prljavi posao i uništiti njegove neprijatelje - kaže on.

Koen je prilično kritičan i prema samom sebi te kaže kako je doneo neke bezobzirne, glupe, neiskrene i destruktivne odluke. Kaže kako je izgubio kontakt sa svojom braćom i postao opsednut novcem.

Koen je zbog opasnosti od koronavirusa nakratko pušten iz zatvora u maju 2020. nakon odslužene jedne godine kazne. Iza rešetaka je završio zbog izborne prevare i laganja pred kongresom.

U zatvor se vratio početkom jula te najavio objavljivanje knjige u kojoj će razotkriti sav Trampov prljavi veš. Nada se da će knjiga biti na tržištu u septembru, taman da Trampu pomrsi račune pred izbore u novembru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • duci

    14. avgust 2020 | 13:45

    Koja je ovo po redu knjiga protiv Trampa definitivno unosan biznis

  • Vukota

    15. avgust 2020 | 10:12

    Ako su svi Advokati odani kao ovaj crno nam se pise ? Zbog koga li napisa knjigu, zbog sebe da postane jos malo poznatiji ili da ispljuje Trampa ? Koliko li je dobio love za ovo ?Ali knjigu pise iz ZATVORA da se malo opere i da umesa Ruse, Ali nemozete bez da upletete Rusiju i Putina za sve su krivi RUSI , mozda su krivi i zato sto su prvi napravili Vakcinu , ili mozda za detonaciju u Libanu, ili za Siriju, Libiju , Irak , Venecuelu , Kubu koja je pod Americkim sankcijama decenijama ,itd.itd. ili mozda SRBIJU bagro lopovska.

  • Mihailović

    14. avgust 2020 | 18:03

    I ovaj najviše govori o sebi kao osobi, samo je izostavio da kaže koliko je love dobio od protivničke strane,takve izjave debelo se plačaju,sam sebi crta metu... bilo šta da se desi sumnja bi pala na Trampa...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA