≫ 

Objavljen snimak ubistva Aleksandra: Stajao s podignutim rukama pred policijom u Minsku i onda pao

Okolnosti smrti Taraikovskog su nerazjašnjene

  • 16
Sahrana Aleksandar Taraikovski, Minsk, Belorusija Foto: Tanjug/AP

Državljanin Belorusije Aleksandar Taraikovski stradao je tokom nedavnih protesta u Minsku organizovanih zbog predsedničkih izbora na kojima je novi mandat osvojio Aleksandar Lukašenko.

Okolnosti pod kojima je preminuo Taraikovski su nerazjašnjene, a na društvenim mrežama se pojavio snimak, koji bi trebalo da potvrdi navode njegove partnerke da je 34-godišnjaka ubila policija.

Na snimku se prvo vidi kako Taraikovski prilazi kordonu policije, držeći ruke podignute.

Nedugo potom na snimku je prikazan trenutak kada se Aleksandar odmakao malo od policije, i u sledećem trenutku pada na zemlju.

Zvaničnici, naime, navode da je on preminuo kada je eksplozivna naprava pala u njegovu ruku tokom protesta, dok pristalice opozicije to osporavaju.

Video: Oklopna vozila i hapšenja posle izbora u Belorusiji: Minsk žarište sukoba policije i demonstranta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boba

    15. avgust 2020 | 20:55

    Ubili ga njegovi protestanti, da bi optužili policiju i da povećaju nezadovoljstvo. Plaćenici ne biraju sredstvo da bi postigli cilj. Već viđeno. Račak, Markale...

  • Dule

    15. avgust 2020 | 21:17

    Čačkao je mečku ...

  • Soko

    15. avgust 2020 | 23:25

    Čitam monstruozne laži koje plasira ,,Direktno'' pa nemogu da verujem u tako glupe i zlobne konstrukcije.Na snimku se lepo vidi da je čovek bio potpuno sam.Da je policija i bila u opasnosti nebih ga ubili jer je bio sam sa podignutim rukama.Zašto bi to uradili kad se odmakao.Isti taj ,,Direktno'' plasira laži da su Srpski specijalci u Minsku.Pa zar će iko iole normalan poverovati u priču da su se Srpski specijalci sa obeležjima Srpske vojske pojavili tamo.To može samo neko tvrditi ko je zloban i lažov kao ,,Direktno'' i N1.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA