≫ 

Preokret u Belorusiji: Lukašenko kaže da će biti novih izbora

Beloruski predsednik je najavio da će preneti svoja ovlašćenja Ustavom, ali, kako je naglasio, "ne pod pritiskom i ne na ulici"

  • 58
Aleksandar Lukašenko Foto: Tanjug/AP

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da će biti organizovani novi predsednički izbori u toj zemlji, ali kada promene ustava budu prihvaćene, javlja Sputnjik.

- Moramo da usvojimo novi Ustav. On mora da bude usvojen na referendumu, zato što smo i prethodni ustav usvojili na referendumu i, prema novom ustavu, ako želite, održite izbore - i parlamentare i predsedničke i lokalne - rekao je Lukašenko tokom razgovora sa radnicima fabrike za proizvodnju traktora u Minsku.

Beloruski predsednik je ranije najavio da će preneti svoja ovlašćenja Ustavom, ali, kako je naglasio, "ne pod pritiskom i ne na ulici".

Lukašenko je dodao da je spreman da napusti funkciju pre ili kasnije.

- Naravno, otići ću jednog dana. Za godinu ili dve. Ali ovaj Ustav ne možemo prepustiti bilo kome. Jer će to biti katastrofa. Toga se najviše bojim - naglasio je ranije u toku dana beloruski predsednik.

Predsednički izbori u Belorusiji održani su 9. avgusta. Prema Centralnoj izbornoj komisiji, aktuelni predsednik Lukašenko dobio je 80,1 odsto glasova, a demonstranti već danima protestuju širom zemlje odbijajući da priznaju izborne rezultate.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Züri

    17. avgust 2020 | 17:48

    A što ne prebroji glasove pa da se vidi pobednik i ujedno ko je lažov,dole diktator.

  • Cale

    17. avgust 2020 | 17:29

    Znao sam da je krao ccc

  • Dasko

    17. avgust 2020 | 20:54

    Neće Putin da dozvoli NATO-u, ulazak u Belorusiju, od tog posla nema nista.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA