"Nostradamus" američkih izbora: Predvideo je Trampov trijumf, evo šta kaže ko će pobediti u novembru

Lihtman je i ovog puta objavio svoje predviđanje i to u videu snimljenom za Njujork tajms 5. avgusta

  • 17
Bajden, Tramp, Allan Lichtman Foto: Tanjug/AP, Profimedia

Američki predsednički izbori biće održani u novembru, a dok se datum polako približava objavljuju se brojne prognoze ko će trijumfovati u trci za Belu kuću. Alan Lihtman, profesor istorij na Američkom univerzitetu, poznat je kao "Nostradamus" predsedničkih izbora pošto je tačno predvideo pobednika u svakoj trci za Belu kuću još od reizbora Ronalda Regana 1984. godine.

Lihtman je i ovog puta objavio svoje predviđanje i to u videu snimljenom za Njujork tajms 5. avgusta.

- Predviđanje je da će Donald Tramp izgubiti Belu kuću ove godine - rekao je on.

Profesor za svoja predviđanja koristi sistem "13 faktora" koji uključuju ekonomiju, položaj, socijalne nemire i skandale. Na svaki od ovih se može odgvoriti sa "istinit" ili "lažan", a ako je šest ili više faktora označeno sa "lažan", onda neko gubi vlast.

Ti faktori takođe govore i o "harizmi" kandidata.

- Tajna je da pazite na veliku sliku snage i performansa. Ne obraćajte nikakvu pažnju na ankete, radnike, svakodnevne uspone i padove kampanje. To je ono što ovi faktori mere - rekao je on.

Ankete trenutno pokazuju da pretpostavljeni kandidat demokrata Džo Bajden ima prednost nad predsednikom Donaldom Trampom, ali kao što pokazuju rezultatu prethodnih izbora 2016. godine, ankete mogu biti pogrešne. U to vreme su sve ankete predviđae pobedu Hilari Klinton.

Lihtman je od 1984. godine svaki put pogodio ko će pobediti na izborima.

Prema njegovom sistemu, Bajden ima sedam faktora, odnosno "ključeva", prednosti.

Video: Šta se sve tačno desilo ispred Bele kuće dok su agenti odvodili Trampa na sigurno

(N. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DENVER

    17. avgust 2020 | 23:05

    Citam sta pisu Srbi pametni kao uvek. NA VASU ZALOST TRAMP GUBI IZBORE GLAT SAD NA JESEN PA DA MU JE I MIKI MAUS PROTIV KANDIDAT, prica vam neko koje vec 8g u Americi Denveru (stosove ako si ti Denveru mi smo na Mesecu zatrzite za sebe da li verujee ili ne vas problem). Americi je velika ne zaposlebost 40mil a bice do izbora 50mil,samo bogatasi mogu kod lekara dok sirotinja ne moze ni aspirin da dobije, cene hrane su skocile I skacu svake nedelje. Veliki je jaz izmedju bogatih I siromasnih kojih je svaki dan sve vise. Zagvaljuci TRAMPU ljudi koji su ga obozacali sada ga prokljinju naglas. Rasizam je na velikom nivou kao za vreme gradjanskog rata, policija vise ne moze da postigne da zastitnu imovini gradjana, DA NE PRICAMO O DESETINA HILJADA MRTVIH OD KORONE I STOTINE HILJADA OBOLELIH. TRAMA JE PROSLOST.

  • Nindža

    17. avgust 2020 | 21:42

    Tramp do pobede!!!!

  • Hmm....

    17. avgust 2020 | 21:21

    Svako jednom pogreši pa je tako i na njega došao red.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA