≫ 

Misteriozno ubistvo: Državni službenik nađen mrtav u kanalizaciji, ključni trag je parfem

Jedan mladić je osumnjičen, ali on tvrdi da su ubistvo izveli Albanci

  • 1
Austrija, policija Foto: Tanjug/AP
Austrija, policija Foto: Tanjug/AP

Austrijska policija pokušava da reši misteriju ubistva Niklasa S. (21), čije telo je pronađeno 10. avgusta u kanalizaciji u Merbišu. Telo mladića pronađeno je osakaćeno u popodnevnim satima, a prvo se verovalo da je ubijen prilikom pljačke.

Nedugo nakon pronalaska tela, policija je uhapsila Kelvina A. (28) zbog sumnje da je umešan u ubistvo, ali osumnjičeni oštro demantuje da ima bilo kakve veze sa Niklasovom smrću.

Osumnjičeni je policiji otkrio da je žrtvu upoznao na onlajn platformi Willhaben, gde su se spojili zahvaljujući svojoj ljubavi ka parfemima, te dodao da su razmenjivali bočice... Prilikom saslušanja Kelvin je otkrio da je Niklas, inače računovođa iz dobrostojeće porodice, zapao u ozbiljne dugove, te da veruje da iza njegove likvidacije stoji albanska ili turska mafija od koje je žrtva pozajmljivala novac.

Nikola S. Ubijeni Niklas S. Foto: Privatna arhiva/heute.at

Istragom je ustanovljeno da je ubijeni Niklas, koji je verovatno bio u emotivnoj vezi sa osumnjičenim, osim posla u državnoj računovodstvenoj agenciji u Beču imao još nekoliko poslova. Naime, radio je i u porodičnoj firmi koja se bavi prodajom nekretnina. U svom vlasništvu imao je dve kuće koje je izdavao, a želeo je da u Parndorfu otvori auto-perionicu sa jednim policajcem.

Otkriveno je i da je bio uključen u poslovanje kompanije svog ujaka, koja se bavi preprodajom automobila.

- Mnogo novca je oprano kroz tu kompaniju - tvrdio je Kevin na saslušanju, prenosi Heute.

Uzajmljivao se od zelenaša

Niklas, koji je vodio poprilično aktivan život, u kom je, osim vođenja poslova u više firmi stizao i da se posveti svom izgledu neumorno trenirajući u teretanama po Beču i Bratislavi, zapao u ozbiljne finansijske probleme. Više svedoka je policiji reklo da je u poslednje vreme pozajmljivao veće sume novca.

Kako je sve više "ulazio u dubiozu", počeo je da traži novac na sve strane, kako bi izmirio stare dugove, što ga je dovelo u još veću krizu.

Navodno je, da bi isplatio 45.000 evra policajcu sa kojim je hteo da otvara perionicu, od Albanaca u svom rodnom gradu pozajmio 60.000 evra. Kako bi izmirio dug prema Albancima uzajmio se od jedne imućne porodice iz Turske. Deo novca je navodno pozajmio i osumnjičenog Kevinu, koji je želeo da pokrene svoju perionicu, ali je Kevin to demantovao.

Zašao u "podzemlje"

Ipak, Kevin je priznao da je znao da Niklas ima probleme sa zelenašima.

- Pričali smo o toj porodici iz Turske, koja je navodno povezana sa mafijom. Ako im ne bi dao novac do naznačenog datuma, obavezno bi neko svratio da ga obiđe - rekao je Kevin dodajući i da je Niklasov brat znao da je u dugovima do guše.

Dan uoči pronalaska Niklasovog tela, prema navodima osumnjičenog, žrtva je imala ozbiljnu raspravu sa Albancima u fabrici za preradu otpada u Merbišu.

- Tražio je od mene da ga pratim na taj sastanak. Došlo je do rasprave, a potom i do opasne svađe. Svi na tom sastanku su urlali - ispričao je Kevin.

On je rekao da je želeo da pobegne iz fabrike, što je i učinio, ali da nije pozvao policiju iz straha da bi nešto moglo da mu se dogodi.

- Ta noć je bila pravi horor. Osećam se krivim jer sam svog dečka ostavio na cedilu - rekao je Kevin.

Našli ga osakaćenog u kanalizaciji

Narednog dana, a samo nekoliko pre 22. rođendana, Niklasovo telo pronađeno je u kanalizaciji u Merbišu. Obdukcija je pokazala da ju umro nasilnom smrću. Zadobio je više udarada u glavu i donji stomak. Udavio se otpadnim vodama. Policija nije pronašla ključeve mercedesa Niklasove majke, koji je bio parkiran nedaleko odatle, kao ni dva mobilna telefona, skupocenu "kavali" košulju, niti "roleks" od 8.000 evra koji je imao na ruci.

Kod žrtve nije pronađen ni novac.

Deo novca pronađen kod Kevina

Prilikom istrage policija je u Kevinovom automobilu pronašla 7.400 evra. Osumnjičeni je na saslušanju uporno tvrdio da mu je novac dala majka.

Međutim, novčanice koje su pronađene u kaseti automobila bile su vlažne, ali Kevin tvrdi da je novac bio zakopan na parkingu u blizini njegovog stana, te da ga je iskopao kada je počela da pada kiša, s obzirom na to da su meteorolozi najavili da će da pljušti.

Kada je policija došla da ga hapsi njegova partnerka, sa kojom ima i dete, nije znala gde se Kevin nalazio kobne noći kada je Niklas ubijen. Takođe, na njegovom telu pronađene su povrede koje su mogle da nastanu prilikom borbe.

Kevinov advokat tvrdi da je njegov klijent nevin, te da je žrtva imala velike dugove, stoga je i spisak osumnjičenih podugačak.

- Ne mogu da komentarišem slučaj jer je istraga još u toku. Moj klijent tvrdi da neće da prizna zločin koji nije počinio - rekao je advokat.

Video: Slučajno ga je zakačio ramenom, pa završio mrtav

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Рекс

    19. avgust 2020 | 10:33

    Има доста таквих случајева, ја такве људе не схватам.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA