≫ 

Klinton u žiži skandala popuje Trampu o odgovornosti: Imao seks u Beloj kući, družio se sa pedofilom

Klintovu političku karijeru obeležili su skandali, a najnovije informacije ga povezuju sa Epstajnom

  • 12
Bill Clinton, Bil Klinton Foto: Tanjug/AP

Nekadašnji predsednik Sjedinjenih Američkih Država Bil Klinton kritikovao je aktuelnog prvog čoveka Amerike Donalda Tramp, istakavši da je njegov mandat obeležio “samo haos”.

On je pozvao birače da na predstojećim izborima glasaju za kandidata iz redova demokrata Džoa Bajdena.

- Poricanje, skretanje pažnje i ponižavanje su odlični ako pokušavate nekoga da zabavite ili provocirate, ali u pravoj krizi, to se sve ruši kao kula od karata - rekao je Klinton u govoru posvećenom konvenciji demokrata, kritikujući Trampov odgovor na pandemiju korona virusa.

- Ovalna soba u Beloj kući trebalo bi da bude komandni centar. Umesto toga, ona je centar oluje. Tamo je samo haos. Jedina stvar koja se nikada ne menja jeste njegova odlučnost da ne prihvati odgovornost za svoje postupke i svali krivicu na nekoga drugog - dodao je nekadašnji predsednik SAD.

Podsećanja radi, Klintonovu političku karijeru obeležili su neki skandali, a jedan od najvećih jeste seks afera koju je imao sa tadašnjom radnicom Bele kuće, Monikom Levinski.

Veza između njih dvoje trajala je u periodu od 1995. i 1997. godine, a u medije je ta informacija “procurila” 1998. Klinton je tada na konferenciji za medije oštro demantovao da nije imao seksualne odnose sa Monikom. Posle je priznao da je lagao.

U dokumentarcu o njegovoj supruzi Hilari Klinton on je kazao da se osećao loše zbog toga i tada se javno izvinio Moniki Levinski. Takođe, objasnio je da je bio u vezi sa njom kako bi "skrenuo misli sa problema"

Skandal sa Vajstinom

Klinton se ponovo našao u fokusu svetskih medija, pošto je “Dejli mejl” objavio fotografije na kojima se vidi kako nekadašnji lider uživa dok ga masira 22-godišnja Šontaj Dejvi, jedna od žrtava milionera, osuđenog pedofila, Džefrija Epstajna.

Fotografije su inače objavljene uoči njegovog govora juče na konvenciji demokrata.

Takođe, krajem jula u javnosti procurile informacije da je FBI znao za zlostavljanje maloletnica od strane Epstajna. Pojavili su se navodi da je i bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država posećivao Epstajnovo ostrvo, na kome je milijarder boravio sa devojčicama i zlostavljao ih.

Video: Bil Klinton dočekan u Prištini sa najvećim počastima

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    19. avgust 2020 | 13:42

    Ovo je za Trampa pozitivno, kad jedan ovakav čovek,da ne kažem šta je još...glavni svedok obešen u zatvoru da nebi svedočio o Klintonovim seksualnim odnosima sa devojčicama, podržava senilnog Bajdena... Tako je i opozicija prošla u Srbiji koju su podržavali šiptari i hrvati...

  • Boban

    19. avgust 2020 | 15:20

    I izvrsio genocid nad srpskim narodom od 1990-1999 godine i nikad nije ni kaznjen za to........klosar...

  • Brk

    19. avgust 2020 | 15:57

    Demonkratski sektaši....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA